iCulture iKids logo

iKids week 10: Waldo & Friends, Spot en meer

In de iKids van week 10 lees je over verstoppertje spelen in Hide & Seek, Wally zoeken op interactieve prenten en door inzoomen verhalen ontdekken in Spot.
Lisa van der Velden - · Laatst bijgewerkt:

iCulture iKids logoToevallig of niet, de iKids van deze week heeft een duidelijk thema: zoeken en vinden. In Moonbeeps: Hide & Seek kunnen kinderen in een virtuele wereld verstoppertje spelen met fantasiefiguren, in het compleet vernieuwde Waldo & Friends kunnen kinderen op zoek naar het bekende stripfiguur Wally en in David Wiesner’s Spot vallen er prachtige verborgen werelden te ontdekken door in te zoomen op de prenten. Er valt dus genoeg moois te vinden!

David Wiesner’s Spot

David Wiesner is een Amerikaanse schrijver en illustrator van kinderboeken, die zich sinds kort ook op apps toelegt. Spot, geschikt voor kinderen van zes tot acht jaar, is daarvan het prachtige resultaat. In de interactieve applicatie worden kinderen letterlijk opgezogen in een verhaal zonder woorden. Achter iedere zoombeweging ligt namelijk een nieuwe scène verborgen, waardoor je steeds dieper in een fantasiewereld kunt wegkruipen. Zoom bijvoorbeeld steeds verder in op een afbeelding uit de krant, en verdwijn via de zwarte inkt naar een regenachtige wereld waar kleurige wezentjes zwarte paraplu’s dragen. Zoom weer in op een blauwe regendruppel en vind jezelf ineens terug in een oceaan vol exotische vissen. Spot is met €3,99 zeker niet goedkoop, maar wat is deze app knap gemaakt.

Waldo & Friends

Veel mensen zijn opgegroeid met Waar is Wally?, maar tegenwoordig verstopt het bekende mannetje met muts en rood-wit gestreepte trui zich ook op andere plaatsen dan in papieren prentenboeken. In de applicatie Waldo & Friends kunnen kinderen naar hem speuren in een interactief avontuur vol draken, clowns, fruitmannetjes en andere wezens. Niet alleen Wally, maar ook andere personen en objecten zijn in de tekeningen verstopt. Bepaalde gevonden voorwerpen kun je inwisselen tegen gouden munten, die je vervolgens kunt inzetten om nieuwe eilanden te kopen en verkennen. Waldo & Friends bestaat al jaren, maar werd deze week compleet vernieuwd. Zo hebben kinderen nu allerlei nieuwe fantasiewerelden tot hun beschikking, net als de optie om vrienden uit te dagen via social media. Fijn, zo’n klassieker in een nieuw jasje!

waar is wally

Moonbeeps Hide and Seek

De ontwikkelaar van Moonbeeps kreeg met hun vuurvliegjes-app een aantal weken terug al wat aandacht op deze plek, maar hun andere applicatie mag er ook wezen. In Hide & Seek kunnen kinderen bij een digitaal potje verstoppertje op zoek naar vier vriendjes, die door hun felgekleurde verschijningen gelukkig niet al te moeilijk te vinden zijn. Tik ergens op de kaart om te wandelen door het dorp, dat we via een Birdseye-view bekijken. Wanneer je alle vrienden hebt gevonden is het tijd voor een dansfeestje en kunnen jullie gezamenlijk speuren naar andere objecten in de buurt, zoals een schommel of een brievenbus. Bij elke vondst verdienen jullie grappige hoeden en hoofddeksels. Leuk gedaan: kinderen kunnen kiezen uit verschillende seizoenen en dus zelf bepalen of ze liever in de zon of sneeuw verstoppertje spelen. Hide & Seek is Engelstalig maar maakt amper gebruik van taal.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 4 oktober 2016, 11:56
Categorie Apps
Onderwerp ikids

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.