iCulture iKids logo

iKids week 31: Sushi Monster, Crayola DJ en meer

In de iKids van deze week gaan we muziek mixen in Crayola DJ, genezen we dieren met Doc McStuffin en leren we optellen en vermenigvuldigen in Sushi Monster.
Lisa van der Velden - · Laatst bijgewerkt:

iCulture iKids logo Wat wil jij later worden? In deze editie van de iKids kunnen kinderen spelenderwijs op zoek naar het antwoord op die vraag. Misschien willen ze wel dj worden en helpt het professionele Crayola DJ hen een eindje op weg. Of vinden ze rekenen zo leuk dat ze later met hogere wiskunde en andere bèta-aangelegenheden aan de slag willen. In dat geval is Sushi Monster zeker een blik waard. En tot slot bespreken we Doc McStuffins, een Disney-app waarmee kinderen naar hartenlust de (poppen-)dokter kunnen uithangen. Voor kinderen die hun speelgoed en knuffels liefdevol behandelen als levende wezens, compleet met pleisters en een eigen slaapplekje in bed, is dit het ideale spel.

Doc McStuffins: eerste hulp op wielen

In deze nieuwe Nederlandstalige app kunnen kinderen tot 5 jaar poppendokter spelen met allerlei speelgoed. Genees bijvoorbeeld het blauwe draakje met stekelige dennenappels in zijn been door hem achter op de fiets te laden, mee naar de praktijk te nemen en met een pincet de boosdoeners eruit te trekken. Tijdens de fietstocht zijn er allerlei muntjes en power-ups te behalen, dus let goed op waar je rijdt. In totaal zijn er 27 verschillende speelgoedbeesten te helpen, in drie verschillende missies. Via – ietwat prijzige – in-app aankopen kun je nog eens twee extra missies aanschaffen. Maar zoals we van Disney gewend zijn is het geheel wel weer fraai geanimeerd en zit de gameplay goed in elkaar.

Crayola DJ

Met Crayola DJ kunnen kinderen van 6 tot 8 jaar de eerste stappen in hun dj-carrière zetten. De app is in feite een kindvriendelijk mengpaneel, met handige kleurtjes en meer dan honderd verschillende loops uit de popmuziek, dance en hip-hop. Net als op de betere feestjes zijn er laserstralen, waarmee kleine entertainers tegelijk een lichtshow kunnen geven. En ook het dj’en zelf wordt in deze applicatie goed aangepakt. Er zijn cross-faders, kinderen mogen het tempo van de muziek aanpassen en tracks zijn altijd op te slaan. Tot slot kun je het ook tegen vriendjes opnemen, door tegen elkaar te strijden om het enthousiasme van het publiek. Erg professioneel allemaal.

Sushi Monster

Apple heeft deze reken-applicatie uit 2012 afgestoft en afgelopen week ineens weer in de etalage gezet; een mooie gelegenheid om hem eens te bespreken. In Sushi Monster kunnen kinderen van 9 tot en met 11 jaar in een sushi-restaurant met hongerige monsters oefenen met optellen en vermenigvuldigen. Door de correcte som te kiezen zorg je dat de sushimonsters de juiste hoeveelheid sushi kunnen opeten, wat ze vervolgens met overgave doen. In totaal heeft het Nederlandstalige spel twaalf levels met elk vier rondes. Gebruikers beginnen met simpele getallen, maar het niveau wordt al snel een stukje pittiger. Ter motivatie zijn er sterren en trofeeën te behalen en worden de scores nauwkeurig bijgehouden. Origineel, nuttig en gratis: downloaden maar.

Sushi Monster

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 4 oktober 2016, 11:54
Categorie Apps
Onderwerp ikids

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.