iCulture iKids logo

iKids week 14: Draw Your Game, PKTBALL en Dr. Panda School

In deze iKids gaan we naar school in de nieuwe Dr. Panda, leren we tennissen in PKTBALL en ontwerpen we ons eigen spel met Draw your game.
Lisa van der Velden - · Laatst bijgewerkt:

iCulture iKids logo Veel kinderen hebben zich vast wel eens afgevraagd hoe het zou zijn om zelf een game te maken. Applicatie Draw Your Game (link) maakt dit mogelijk, en wel op een hele bijzondere manier. Daarnaast bespreken we PKTBALL (link), een arcade-tennisspel waarin kinderen het tegen vriendjes en vriendinnetjes op kunnen nemen. Voor de kleintjes is er een nieuwe Dr. Panda (link) uitgebracht, die dit keer om het leven op school draait. Er valt deze week dus voor alle leeftijden iets te ontdekken. Bonustip: eerder bespraken we de aanstaande release van Disney Crossy Road (link), een variant op het aloude Frogger. Sinds deze week is het spel gratis te downloaden, dus sla je slag.

Draw your game

Opdracht: een eigen videogame maken. Benodigdheden: een ouderwets vel papier, vier kleuren viltstiften en een rijke fantasie. C’est tout. De vloeren en plafonds van het level teken je met zwarte stift, trampolines om op te springen met groen, objecten die je kunt duwen met blauw en objecten die jouw avatar of blauwe objecten kunnen vernietigen met rood. Fotografeer daarna de tekening, waarop het level ineens op het scherm van de iPad verschijnt. Daarna kunnen kinderen simpelweg hun avatar op het startpunt zetten en uit twee speltypes kiezen: escape, waarin ze de uitgang moeten bereiken, of destruction, waarbij alle blauwe blokken kapot gemaakt moeten worden door ze in het rode gebied te duwen. Extra leuk: op dagen dat kinderen even wat minder creativiteit in huis hebben kunnen ze eenvoudig levels spelen die anderen hebben gemaakt. Gebruik wel dikke stiften met felle kleuren, anders registreert de app geen verschil tussen de tinten.

PKTBALL

De enthousiaste reacties op de release van het chaotische PKTBALL – lees pocketball – bewijzen weer eens hoe populair arcadespellen blijven. In dit tennis/ping-pong spel kunnen kinderen van 4 jaar en ouder het tegen de computer opnemen, maar ook online tegen de rest van de wereld spelen, of via multiplayer op één apparaat (met twee tot vier) spelers. Veeg je vinger over het scherm en laat op het juiste moment los om de bal over het net te slaan. Vanaf de eerste rally worden de reflexen op de proef gesteld en gebeuren er geestige dingen, zoals een bal die opeens in een vis veranderd (Fishball). PKTBALL is gratis te downloaden, maar biedt via in-app aankopen de mogelijkheid om nieuwe poppetjes te kopen. Maar door munten te winnen kunnen deze ook gratis worden vrijgespeeld. Dit vrolijke spel kan als je niet oplet zo maar je vrije zondag in beslag nemen.

Dr. Panda school

Dr. Panda is terug, met weer een app voor kinderen tot 5 jaar. Zij kunnen met deze applicatie allerlei avonturen op school beleven, door zelf vrij rond te lopen en te spelen. Er is dus geen tijdsdruk of goed of fout, een concept dat we kennen van eerdere Dr. Panda-spellen. Kinderen kunnen bijvoorbeeld voor de klas gaan staan en de leraar spelen, maar ook de lunch in de kantine klaarmaken of buitenspelen op het schoolplein. In totaal zijn er vijf verschillende locaties te verkennen, waar alle dierenvrienden van Dr. Panda vanzelfsprekend weer van de partij zijn.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 4 oktober 2016, 11:51
Categorie Apps
Onderwerp ikids

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.