iCulture iKids logo

iKids week 38: Dr. Panda’s Kermis, Sky Whale en meer

In deze iKids bespreken we de nieuwe Dr. Panda Kermis, leren we over onze planeet in De Aarde en spelen we Sky Whale, een verslavend spel van Nickelodeon.
Lisa van der Velden - · Laatst bijgewerkt:

iCulture iKids logo Het was een goede week in kinderappland: twee bekende ontwikkelaars brachten een nieuwe applicatie uit en Nickelodeon kwam met een gratis spel dat zelfs voor volwassenen verslavend is. In die laatste app kunnen kinderen een geestige walvis een zo groot mogelijke afstand laten afleggen door hem in de lucht te houden en vreemde objecten te laten verzamelen. Daarna kunnen kinderen met De Aarde app van Tinybop de natuurkrachten van onze planeet ontdekken of met de nieuwste app van Dr. Panda een bezoek aan de kermis brengen. Met zoveel leuks in de App Store is jezelf vervelen dit weekend geen optie.

Dr. Panda’s Kermis

De apps van Dr. Panda schieten als paddenstoelen uit de grond. In juni bespraken we nog Dr. Panda in de Ruimte, een paar dagen terug kwam Dr. Panda’s Kermis alweer uit. In deze nieuwe Nederlandstalige applicatie kunnen kinderen alle dierenvrienden van het pandabeertje ritjes laten maken in attracties. Bezoek het spookhuis, ga een stukje varen of kijk hoe lang je op een rodeo-eend kan blijven zitten. Bij sommige attracties mag je met een hendel zelf de snelheid bepalen, maar pas op dat je de dieren niet duizelig maakt. Andere activiteiten die bij de kermis horen zijn er ook, zoals popcorn maken of bezoekers verblijden met vrolijke schmink. Voor peuters en kleuters is Dr. Panda’s Kermis zeker een aanrader.

De Aarde

Ontwikkelaar Tinybop, bekend van Huizen door Tinybop en De Alles Machine, heeft een indrukwekkende nieuwe applicatie over de aarde uitgebracht. Daarmee leren kinderen van 6 tot 8 jaar bijvoorbeeld hoe aardbevingen en tsunami’s ontstaan en wat erosie is, of plaattektoniek. Ze zien hoe onze planeet zich door de eeuwen heen heeft ontwikkeld, maar kunnen ook spelenderwijs vulkanen laten uitbarsten of door woestijnen en over gletsjers lopen. Een leerzame app die doet denken aan aardrijkskundeles, maar dan leuk.

Sky Whale

Nickelodeon heeft een verassend verslavend spel uitgebracht om hun nieuwe programma Game Shakers onder de aandacht te brengen. In de gratis app Sky Whale schiet je met een tik op het scherm een Narwal (zo’n walvis met een puntige tand op zijn neus) uit het water, die daarna een zo groot mogelijke afstand door de lucht moet afleggen. Dat doe je door donuts uit de lucht te pakken of door te stuiteren op de wolken. Door gewonnen munten in te wisselen kun je vreemde voorwerpen ontgrendelen, zoals een aap of een hamburger. Uiteindelijk kunnen kinderen daarmee nog verder en vooral hoger in de lucht terechtkomen, zelfs tot in de ruimte. Ook handig: gebruik een snorkel om ook onder water meters te maken. Sky Whale is bedoeld voor kinderen van 9 tot 11 jaar, maar wij kunnen ons goed voorstellen dat dit spelletje binnen het hele gezin wat gezonde competitie kan ontketenen.

Sky Whale

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 4 oktober 2016, 11:54
Categorie Apps
Onderwerp ikids

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.