iCulture iKids logo

iKids week 8: Dr. Panda, Kleine Boerderij en meer

In de iKids van week 8 lees je over Aziatisch koken met Dr. Panda, schatzoeken in De vergeten schat en animaties zoeken met Kleine Boerderij.
Lisa van der Velden - · Laatst bijgewerkt:

iCulture iKids logoAfgelopen week kregen twee zeer populaire apps voor kinderen een opvolger, die in deze iKids natuurlijk niet onbesproken kunnen blijven. Met zoek en vind-app Kleine Boerderij kunnen kinderen verborgen animaties op het platteland ontdekken en in de nieuwe Dr. Panda’s Restaurant mogen ze zich op de Aziatische keuken storten (sushi!). De vergeten schat zal ouders misschien minder bekend voorkomen, maar is wel de moeite waard. In de avonturen-app kunnen kinderen zich vermommen en in verschillende werelden op zoek naar een schat.

The Amazing Quest: de vergeten schat

In deze schatzoek-app kunnen kinderen van 6 tot 8 jaar op ontdekkingsreis in vijf verschillende werelden: de Middeleeuwen, de Piratenwereld, het Verre westen, Egypte en Azië. In elke wereld zijn verschillende puzzelstukken te verzamelen die samen een schat vormen, maar ook aparte spellen te spelen en verassingen te ontdekken. Voor het spel begint kunnen kinderen kunnen uit tien verschillende avatars en meer dan 40 bijzondere kostuums kiezen. Van ridder tot oude Egyptenaar: elke vermomming is mogelijk. De vergeten schat is Nederlandstalig, dus laat je niet van de wijs brengen door de Franse tekst in de trailer.

Kleine Boerderij

kleine boerderijLiefhebbers van Brandweermannetjes opgelet, want dezelfde ontwikkelaar heeft weer een prachtige app uitgebracht. Ook Kleine Boerderij draait om het vinden van geestige details op interactieve prenten. Tik ergens op het scherm en zie bijvoorbeeld hoe de tractor gaat rijden, de vogelverschrikker de kraaien wegjaagt doet en de geit een appel probeert te stelen. Zelfs achter de molshoop in het grasveld zit een animatie verstopt. In totaal zijn er vier scenario’s, 90 animaties met bijbehorende geluiden en een aantal opdrachten te ontdekken. Kleine Boerderij is geschikt voor kinderen van 5 jaar en jonger en heeft geen in-app aankopen of reclames. Een aanrader!

Dr. Panda’s Restaurant: Azië

De naam zegt het al: we hebben hier te maken met een spin-off van het populaire Dr. Panda’s Restaurant en Dr. Panda’s Restaurant 2. Erg origineel is de app dus niet, maar gelukkig heeft het spel op andere vlakken genoeg te bieden. Zo is het Aziatische restaurant waar kinderen gerechten kunnen maken prachtig geanimeerd, biedt de app veel ruimte voor creativiteit en is hij – ook niet onbelangrijk – gratis. In het spel kunnen kinderen van 6 tot 8 jaar zich ditmaal uitleven met allerhande Aziatische recepten, van noodels tot pittige soep met veel rode pepers. Daarbij mogen ze verschillende kooktechnieken gebruiken en uit 20 ingrediënten kiezen, met een klein beetje hulp van de klanten zelf. Het spel kent geen puntentelling of tijdsdruk, en als de creaties van kinderen ook maar een klein beetje doen denken aan de oorspronkelijke bestelling peuzelen gasten het al tevreden op. Zo blijft het koken in dit restaurant vooral een vrolijke aangelegenheid.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 4 oktober 2016, 11:56
Categorie Apps
Onderwerp ikids

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.