iCulture iKids logo

iKids week 3: Coda Game, Dr. Panda Snoepfabriek en Easy Music

In de iKids van deze week maken we onze eigen games met Coda Game, helpen we Dokter Panda een handje in zijn snoepfabriek, en maken we kennis met muziek aan de hand van Easy Music.
Lars Paymans - · Laatst bijgewerkt:

iCulture iKids logo

Ook in de derde week van 2016 zijn er weer genoeg nieuwe games om de jongere iPhone-gebruikers onder ons mee te vermaken. Zo keert publieksfavoriet Dokter Panda terug als directeur van een snoepfabriek, terwijl kinderen zelf hun games in elkaar kunnen sleutelen met Coda Game. Ook Harvest Moon en Easy Music verdienen een eervolle vermelding in de wekelijkse kinderrubriek van iCulture.

Coda Game

In de iKids-rubriek zijn inmiddels talloze games de revue gepasseerd, maar er zijn nog maar erg weinig spellen waarbij jij de touwtjes in handen krijgt. Coda Game (link) laat gamers zelf hun spel maken, en doet dit op zo’n toegankelijke manier dat ook kinderen er mee uit de voeten kunnen. Door het slepen van blokken kun je een Super Mario- of Flappy Bird-achtig spelletje in elkaar knutselen, dat je vervolgens met een druk op de knop zelf kunt spelen.

Coda-Game

Bovendien heeft Coda Game een vrolijk kindvriendelijk uiterlijk, vol met grappige figuurtjes, waaronder een konijn met een cape op een step. Coda Game heeft een gratis versie, maar als je alle functies wilt ontgrendelen zul je Coda Game Premium (link) aan moeten schaffen voor €3,99.

Easy Music

Een kind van vijf weet waarschijnlijk nog niet wat zijn favoriete muziekgenres zijn, maar met wat muzikale kennis kun je nooit te vroeg zijn. Easy Music (link) is een nieuwe app voor kinderen vanaf vijf jaar die kinderen op een speelse wijze kennis laat maken met termen als toonhoogte, ritme en muzieknoten.

Easy-Music

Samen met cartooneske dieren kunnen ze virtuele instrumenten bespelen en componeren ze uiteindelijk zelfs hun eerste muziekstuk. De muzikale lessen die kinderen leren met Easy Music kunnen ze meteen demonstreren met de kleurrijke regenboogpiano.

Dr. Panda Snoepfabriek

Die Dokter Panda heeft het er maar druk mee. We hebben hem gezien als kermisdirecteur, astronaut, brandweer en postbode en blijkt nu ook bij te klussen als eigenaar van een snoepfabriek. In Dr. Panda Snoepfabriek (link) help je het zwart witte diertje met besturen van machines die (als het goed is) heerlijke snoepjes moeten maken.

Dr-Panda-Snoepfabriek

Als snoepmaker ben je helemaal vrij om je creaties te versieren met aardbeien, kiwi’s of andere ingrediënten, als je er maar voor zorgt dat de snoepjes lekker zijn. Aan het einde van de loopband wachten de vrienden van Dokter Panda namelijk, die niet kunnen wachten om al het zoets op te peuzelen. Aan hun gezichten kun je zien of de combinatie van citroen en aardbei een goeie is, of je de volgende keer misschien toch beter gewoon voor een chocoladekoekje kunt gaan.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt
3 augustus 2016 om 10:41
Onderwerp
Categorie
Apps
3 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.