Steeds meer bewijs voor gouden iPhone 5S

Er zijn steeds meer aanwijzingen dat Apple werkt aan een goudkleurige iPhone 5S. Prominente techbloggers krijgen bevestiging van hun bronnen en er lekken steeds meer foto's uit.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

gouden-iphone-5sAls de opvolger voor de iPhone 5 wordt aangekondigd, kan het zomaar gebeuren dat Apple een nieuwe kleur toevoegt aan het assortiment: goud. Er zijn steeds meer aanwijzingen die het bestaan van een gouden iPhone 5S lijken te bevestigen: van gelekte foto’s van onderdelen tot invloedrijke bloggers die van bronnen horen dat de goudkleurige iPhone 5S echt bestaat. De bekende Techcrunch-blogger MG Siegler is zeker van zijn zaak: “Ja, er komt een gouden iPhone”. Maar dan wel in een tint die meer neigt naar champagnekleur dan naar geelgoud, dat mensen associëren met foute blingbling. “Eerst kon ik niet geloven dat Apple zou afwijken van de traditie om bij hun vlaggenschipproduct een simpele keuze aan te bieden: zwart en wit (of slate en zilver zo je wilt, voor de iPhone 5)”, zegt Siegler.

“Goud leek gewoon te opzichtig, misschien zelfs ordinair. Een paar een aantal overtuigende argumenten maakten me aan het twijfelen. En nu, na te hebben gecheckt: er komt zeker goud aan.” De gouden iPhone 5S zal in ieder geval goed verkopen in China en India, waar goud een populaire kleur is voor producten.

Maar dat het ook een hommage zou moeten zijn aan Apple’s thuisstaat Californië (the Golden State), zoals sommige mensen suggereren, is wat ons betreft toch iets te vergezocht. iLounge-blogger Jeremy Horwitz is een van de weinige prominenten die er nog niet in gelooft. Het ziet er niet uit (‘douche’) en het is moeilijk te fabriceren:

photo_4_iphone_5s_coque_chassis_or1Eerder legde Rene Ritchie van iMore uit waarom een gouden iPhone 5S tot de mogelijkheden behoort. Volgens hem is de goudkleur juist heel gemakkelijk te produceren bij geanodiseerd aluminium. Technisch zou het niet moeilijk moeten zijn voor Apple om een gouden iPhone te maken. Het is volgens Richie daarom interessanter om te kijken wat de commerciële motivatie zou kunnen zijn. Goud is een populaire kleur voor hoesjes en voor nabehandeling van iPhones, waarbij de behuizing in een andere kleur wordt gespoten. Goud kan ook een makkelijk antwoord zijn op de kritiek die Apple bij de presentatie van de iPhone 5 kreeg: het zag er allemaal teveel uit als voorgangers. Met een goudkleurige iPhone 5S schreeuw je vriend en vijand tegemoet: “Kijk, ik heb een nieuwe!”

Gezien de reputatie van zowel MG Siegler als Rene Ritchie, lijkt de kans groot dat er inderdaad een gouden iPhone 5S aankomt. Apple zal dan wel alle marketingregisters open moeten trekken om de rest van de wereld buiten China, India en Rusland ervan te overtuigen dat goud een stijlvolle keuze is.

Vorige week verschenen meerdere foto’s van een gouden iDevice en analist Ming-Chi Kuo (een van de weinige die wel serieus wordt genomen door de tech-gemeenschap) beweerde in een rapport aan investeerders dat de gouden iPhone 5S eraan komt. Samen met een iPhone 5S met 128GB opslag, trouwens. Sinds juni circuleren er al geruchten over de gouden iPhone 5S.


Poll niet zichtbaar? Hier is een directe link!

gold_iphone_5s_white_2_imore

Update 18:30 uur: Ook AllThingsDigital, een website die nauwe banden heeft met Apple, heeft de komst van een gouden iPhone nu bevestigd.

De foto boven- en onderin dit artikel tonen een gouden iPhone 5S, gemaakt door iMore.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 20 augustus 2013, 15:26
Categorieën Geruchten, iDevices
Onderwerpen goud, iPhone 5s

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.