iCulture Weekend: Kinderboeken, Wozniak, iOS 7-beta’s en meer

In iCulture Weekend lees je de hoogtepunten van afgelopen weekend. Zoals: is Steve Wozniak nog wel relevant? Wat te doen met verlopen iOS 7 beta's en het is Kinderboekenweek!

steve wozniakGeen tijd gehad om iPhoneclub en iPadclub dit weekend te bezoeken? Geen nood, we zetten in iCulture Weekend de hoogtepunten nog eens op rij. Veruit de meeste reacties zagen we bij de artikelen over Steve Wozniak en het expireren van de iOS 7-betaversies. Stelt Wozniak nog iets voor, of teert hij vooral op successen uit het verleden? “Denk dat hij beetje is blijven hangen in de techniek van toen en nu de techniek niet meer volgt”, is te lezen in de reacties. Iemand anders wijst erop dat Wozniak nu als Chief Scientist bij fusion-io werkt en daar aan baanbekende nieuwe ssd-technologie werkt. Maar de meeste reacties (bijna 50) kwamen binnen op ons artikel over het feit dat iOS 7 betaversies niet langer te gebruiken zijn. Daardoor moet je nu handmatig je iPhone in iTunes herstellen met een ipsw-bestand. Maar niet iedere voormalige betatester blijkt technisch kundig genoeg om dat te doen.

Kinderboekenweek

ridder-florianKomende week is Kinderboekenweek 2013 en dat betekent dat er enorm veel aandacht is voor het onderwerp sport en spel. We gingen kijken welke kinderboeken ook digitaal te lezen zijn en kwamen terecht bij diverse titels uit de reeks Ridder Florian, gericht op kinderen uit groep 1 en 2. Voor de wat oudere kinderen vanaf 9 jaar is er ‘Met je hoofd boven water‘ en het veelgeprezen boek ‘Aan de bal‘ kunnen kinderen vanaf 11 jaar beluisteren als audioboek.

Verder lezen: iKids week 40, Kinderboekenweek

Andere apps die we dit weekend bespraken:

iPhone favoriet bij blinden en slechtzienden

stevie wonder iphoneWist je dat een touchscreen handiger voor visueel gehandicapten is dan een telefoon met fysieke toetsen? “We geloofden dat je geen touchscreen kunt gebruiken omdat je het niet kan zien”, zegt Dorrie Rush, marketingdirecteur van een organisatie voor blinden en slechtzienden. “Het geloof was dat hulpmiddelen voor visueel gehandicapten een voelbaar scherm moesten hebben, naar nu blijkt is dat compleet onjuist”. Het is één van de quotes die te lezen is in een artikel op The New York Times en het laat zien hoe geschikt de iPhone is voor blinden en slechtzienden. In iOS 7 heeft Apple bovendien Schakelbediening toegevoegd, voor mensen die een motorische beperking hebben en daarom niet de ingewikkelde handelingen op het touchscreen kunnen uitvoeren. Overigens zijn er ook wel klachten over de toegankelijkheid van iOS 7. De dunne lettertjes en de minder goed herkenbare knoppen zijn een doorn in het spreekwoordelijke oog van de slechtzienden.

Verder lezen: iPhone helpt slechtzienden, Schakelbediening in iOS 7

Ander nieuws dat dit weekend voorbijkwam:

Reacties: 0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.