iCulture Weekend: Flappy Bird, iPhone in 1991, Threes! en meer

Einde aan hype: Flappy Bird is uit de App Store gehaald, een iPhone zou in 1991 miljoen hebben gekost en blijkt tegelijkertijd ook een populair ruilmiddel.

Flappy Bird game overHet was een bewogen weekend voor de fans van het razend populaire Flappy Bird. De eerste grote update voor het gehypete spel verscheen, de ontwikkelaar kon het succes niet meer aan en dreigde zijn eigen succes de nek om te draaien. Uiteindelijk kwam er op zondag een einde aan de hype: de game werd uit de App Store gehaald. En dat allemaal in één weekend. Maar er was meer. Wie in 1991 een iPhone had gekocht, zou er miljoenen voor betaald hebben. En tegelijkertijd blijkt de iPhone ook nog eens een populair ruilmiddel.

iPhone zou in 1991 miljoenen hebben gekost

iphone 5 handTechniek ontwikkelt zich snel en flatscreen-tv’s die een paar jaar geleden nog duizenden euros kostten, staan nu voor een paar honderd euro in de winkel. Een harddisk met een opslagcapaciteit van 1 terabyte was een paar jaar geleden nog ondenkbaar. Stel dat Apple in 1991 al de iPhone op de markt had willen brengen, hoe duur zou het toestel dan zijn geweest? Bret Swanson van de website Tech Policy Daily probeerde het uit te rekenen en kwam op meer dan 3 miljoen dollar. En dan zijn nog niet eens alle onderdelen meegenomen.

Meer lezen: iPhone zou in 1991 miljoenen hebben gekost

Meer nieuws dit weekend:

Einde aan een hype: Flappy Bird vliegt niet meer

flappy-bird-bartFlappy Bird is uit de App Store gehaald. Ontwikkelaar Dong Nguyen waarschuwde zaterdag al dat hij het succes niet meer aankon en de game uit de App Store zou halen. Dat wekte verbazing op; op dezelfde dag kreeg de game nog een eerste grote update. Maar er volgde ook een stortvloed aan analyses: Nguyen had in het verleden al vaker laten weten dat hij helemaal geen zin had om ‘bedrijfje’ te spelen. Hij leek geïrriteerd door de media, die van alles van hem wilden weten. En misschien speelde ook wel mee dat de Vietnamese ontwikkelaar gewoon een eenvoudig leven wilde leiden. Flappy Bird is niet meer verkrijgbaar in de App Store, maar wie de game al had gedownload kan het gewoon blijven spelen.

Meer lezen: Flappy Bird uit de App Store verdwenen: einde aan een hype

Meer apps dit weekend:

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 10 februari 2014, 10:25
Categorie Round-up
Onderwerp iculture weekend

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.