iCulture Weekend: Apple over NSA, betalen met je iPhone en meer

In iCulture Weekend: Apple ontkent NSA-toegang, plannen voor iPhone-betalingen, iTunes Radio en veel apps

apple-beveiligingEen zeldzaam tv-interview met Apple CEO Tim Cook leidde afgelopen weekend tot het nodige nieuws. De NSA heeft geen toegang tot Apple-servers, stelt Cook. Maar hoe veilig zijn je gegevens bij Apple eigenlijk? iCulture zocht het uit. Verder dook iTunes Radio onverwacht op in Europa en zou Apple plannen voor een eigen betaaldienst hebben. Ook bespraken we veel apps, zoals stappenteller 10 Thousand Steps, de veelzijdige notitie-app Notes, puzzelapp Pixol en iTunes-verlanglijst Mentio.

Tim Cook ontkent NSA-toegang tot Apple-servers, maar wil wel meer transparantie

tim-cook-interview-abcHet is een onderwerp dat de gemoederen bezig blijft houden: spionage. In een zeldzaam tv-interview met de Amerikaanse zender ABC vertelde Apple CEO Tim Cook over de positie van Apple. Volgens de topman heeft de Amerikaanse veiligheidsdienst NSA geen toegang tot de servers van Apple. In een nogal baude opmerking: “Ze zouden ons in een doodkist moeten afvoeren. En dat gaat gewoon niet gebeuren.” Maar het gesloten Apple streeft naar eigen zeggen wel naar meer transparantie.

Meer lezen: Tim Cook ontkent dat NSA toegang heeft tot Apple-servers.

Meer nieuws dit weekend:

Review: 10 Thousand Steps, stappenteller voor iPhone 5s

10 Thousand Steps iPhoneGeef je beweging op de dag eens een doel. Of geef jezelf een doel om te bewegen. 10 Thousand Steps is een nieuwe iPhone-app waarin je elke dag ziet hoe ver je verwijderd bent van 7500, 10.000 of 12.500 stappen. De applicatie toont je huidige stappenaantal, de afgelegde kilometers en de tijd die je in beweging was. De applicatie gebruikt geen batterij-intensieve locatiegegevens zoals bijvoorbeeld Moves, maar doet puur een beroep op de bewegingsprocessor in de iPhone 5s.

Meer lezen: 10 Thousand Steps, stappenteller voor iPhone 5s

Meer apps dit weekend:

Reacties: 0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.