iculture-vandaag
iCulture Vandaag

iCulture Vandaag: dit was donderdag 13 februari 2014

In deze iCulture Vandaag samenwerkingstool Slack en teleurstellend nieuws over de Apple TV.

Slack App iPhone headerHet is jammer, maar veel hoge verwachtingen over een nieuwe Apple TV die de hele televisiewereld op zijn kop zou zetten werden vandaag een beetje getemperd. Door The Wall Street Journal nog wel, doorgaans een vrij betrouwbare bron. Apple zou niet langer met grote mediabedrijven willen samenwerken om met kabelleveranciers te concurreren, maar schijnt in plaats daarvan met alle partijen te gaan samenwerken. Wel leuk: vandaag publiceerden we een review van Slack, een nieuwe en geavanceerde samenwerkingstool die we op de redactie van iCulture met veel plezier gebruiken. De apps en het systeem zijn zeer geschikt voor zakelijke partijen en bieden oneindig veel mogelijkheden.

Nieuws

 • Rovio heeft vandaag Angry Birds Stella onthuld, een nieuwe Angry Birds-game die deze herfst in de App Store zal verschijnen.
 • De app sector in de Europese Unie is booming. In vijf jaar tijd is de sector van vrijwel niets uitgegroeid tot een belangrijke miljardenmarkt. De sector zou in 2018 goed moeten zijn voor bijna 5 miljoen banen en een jaaromzet van 63 miljard dollar. Dat blijkt uit een nieuw onderzoek van de Europese Commissie, dat vandaag in Brussel is gepresenteerd.
 • Volgens The Wall Street Journal is Apple wat minder ambitieus dan gedacht wat betreft de Apple TV en het veroveren van de televisiewereld. Apple wil niet langer samen met grote mediabedrijven concurreren met kabelleveranciers, maar wil in plaats daarvan met alle partijen samenwerken.
 • Bronnen van LEDinside beweren dat Apple een lichter frame voor de iPhone 6 gebruiken. De nieuwe backlight in de iPhone 6 weegt ook minder, waardoor de gehele iPhone qua gewicht weinig zal afwijken van de huidige iPhone 5s.
 • Apple heeft het 2014 Supplier Responsibility-rapport uitgebracht, waarin ze uitleggen hoe ze verantwoord met mens, milieu en andere belangrijke zaken omgaan. Belangrijkste onderwerp is dit jaar conflictmineralen: grondstoffen die veel menselijk leed, geweld en milieuschade veroorzaken. Maar de werkweken bij Apple’s toeleveranciers komen uiteraard ook weer aan bod.
 • Apple stopt mogelijk toch met de productie van de iPad 2. Na drie jaar is de koek op.
 • De iPad is de populairste zakelijke tablet met 91 procent marktaandeel bij grote bedrijven.

Apps

 • Bij iCulture hebben we meerdere tools geprobeerd, maar werken we inmiddels in Slack. Een handige zakelijke samenwerk- (collaboration) en chatapp voor iPhone en iPad, vanaf nu openbaar toegankelijk.
 • Fotowebsite 500px, door sommigen ook wel Flickr voor professionals genoemd, laat gebruikers nu vanuit de 500px-app foto’s uploaden. Hiervoor was de applicatie een zogenaamde ‘alleen-lezen app’, waarmee je foto’s kon bekijken maar uploaden nog steeds via de website moest.
 • Spotify, Deezer of Rdio? Geweldige diensten, maar pas tegen een tientje per maand zijn ze echt leuk op de iPhone. De nieuwe applicatie Musx dient zich aan als een gratis alternatief voor die apps.
 • Met Push.co kun je je eigen pushbericht-recept maken dankzij ondersteuning voor IFTTT.

Rubrieken

 • Vandaag vind je in de iCulture Deals wederom een flinke lijst met telecomdeals, waarmee je zo voordelig mogelijk een nieuwe iPhone kunt bestellen.
 • In iCulture Speelt schreven we over Montezuma Blitz, Stubies en een iets te simpel spel.

Accessoires

 • Kickstarter-project GAZER is één van de meest indrukwekkende video-accessoiries die we tot nu toe hebben gezien. Dit handvat houdt de iPhone stabiel, maar draait hem ook mee als je hand kantelt.

Nog meer vandaag

live scoreApps die leuk zijn om te noemen, maar niet in een apart artikel besproken zijn:

 • In het vernieuwde Live Score Addicts met voetbalscores worden gebeurtenissen voortaan weergegeven als een tijdlijn. Daarnaast toont de app nu belangrijke spelers voor de wedstrijd, kun je met iTunes een back-up van de instellingen maken en is de synchronisatie met iCloud verbeterd. Live Score Addicts heeft een gemiddelde beoordeling van vijf sterren en meer dan 1000 recensies in de Nederlandse App Store.

Reageren kan onder de afzonderlijke artikelen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 13 februari 2014, 22:00
Categorie Round-up
Onderwerp iculture vandaag

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.