BBM Voice: gratis bellen vanuit BlackBerry Messenger

BBM heeft een enorme update gekregen op iPhone. Je kan nu anderen bellen, bestanden vanuit Dropbox sturen en hebt BBM Channels.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

BBM Voice iPhoneVanaf nu kan je gratis bellen naar andere gebruikers in BlackBerry Messenger ofwel BBM. De nieuwe functie werkt op het Wi-Fi-netwerk en mobiele internetverbindingen, is BBM Voice gedoopt. Je weet meteen of je een ander kan bellen aan de groene stip rechtsboven in de chat met iemand. Je belt iemand vooralsnog zonder bewegend beeld. Het gaat dus om bellen en niet om videobellen. De applicatie is ook voorzien van BBM Channels. Zo kan je meechatten over zaken die je interessant vindt.


De lijst met vernieuwingen is nog veel groter. BlackBerry Messenger heeft voortaan Dropbox-integratie zodat je documenten vanaf de clouddienst kan versturen naar contacten in de app. De ontvanger kan het document opslaan op de telefoon of tablet, of zelf in de eigen Dropbox-map zetten. Daanaast is het nu mogelijk om sneller een foto of ingesproken bericht te versturen. Je vindt de nodige snelknoppen direct boven het toetsenbord. Verder zijn er 100 smileys toegevoegd aan BBM en is de grootte van groepschats opgerekt naar 50 personen.

https://www.youtube.com/watch?v=eoQ_solpdsU

BBM Channels: verdienmodel

BBM Voice bellen iPhoneBBM Channels is een functie die BlackBerry Messenger eindelijk zijn eigen karakter, zijn eigen unique selling point geeft ten opzichte van de vele concurrentie. De Channels fungeren als een soort chatboxen. Je zoekt niet op gebruikers, maar op onderwerpen die je interesseren en kan je dan aansluiten.

BBM zet op het gebied van de kanalen in op hobby’s, sport en entertainment, mode, auto’s en producten. Dat komt niet uit de lucht vallen. Het moet misschien wel hét verdienmodel van de applicatie worden. Kanalen worden namelijk niet alleen aangemaakt door gebruikers: ook merken en bedrijven kunnen kanalen claimen. Als je je aanmeldt bij een kanaal, krijg je berichten van de eigenaar van het kanaal als pushbericht mee. Zo kunnen bedrijven dus actief mededelingen naar je versturen.

Downloaden: BBM (gratis, iPhone, iOS 6.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

18 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.