iculture-vandaag
iCulture Vandaag

iCulture Vandaag: dit was dinsdag 25 februari 2014

In iCulture Vandaag onder meer: WhatsApp haalt zich woede van CBP op de nek, wat vinden providers van de belambities van WhatsApp en Mac-gebruikers kunnen weer veilig internetten.

Apple beveiligingPrivacy en beveiliging voerden de boventoon in het nieuws vandaag. WhatsApp en privacy is altijd al een moeilijke combinatie geweest, maar het nieuws dat de berichtendienst een dwangsom van privacywaakhond CBP boven het hoofd hangt zal daarbij waarschijnlijk niet helpen. En wat vinden de Nederlandse providers van de belambities van WhatsApp? Beveiligingsonderzoekers hebben een keylogger voor iOS 7 gemaakt die elke aanraking van het scherm registreert en Mac-gebruikers kunnen na de laatste update ook weer veilig internetten én FaceTime Audio-gesprekken voeren.

Nieuws

Apps

 • Nieuwsapp NRC Reader kreeg zijn eerste update. Die introduceert een nieuw moderner lettertype en verbeterde zoekfunctie.
 • Nog een nieuwsapp. De nieuwe iPhone-app Current.ly vertelt het nieuws dat op Twitter veel besproken wordt.
 • Een nieuwe Amerikaanse Disney-app laat je inloggen met je iTunes-account waarna je alle Disney-films in de app kunt kopen.
 • nPlayer voor iPhone en iPad is een veelzijdige mediaspeler die vernieuwd is met ondersteuning voor Dropbox en Google Drive.

Accessoires

 • ReSound LiNX is het eerste gehoorapparaat met Made for iPhone-predikaat. Een Nederlandse betatester vertelt over zijn bevindingen.
 • Smartwatches als verlengstuk van je iPhone kenden we al, maar nu is er de Smart Keychain, die notificaties op een e-paperscherm aan je sleutelbos toont.

Ook leuk

 • In iCulture Deals een handig beschermpakket voor je iPhone, Denon-hoofdtelefoon met korting en natuurlijk de leukste apps.
 • Een rustgevende iCulture Speelt met games over water én vuur.

Nog meer vandaag

Apps die leuk zijn om te noemen, maar niet besproken zijn in een apart artikel:

 • De notitie-app Swiftkey Note (gratis) is nog steeds niet heel erg interessant voor ons. De applicatie met het intelligente voorspel- en swypetoetsenbord, is nog altijd niet voor de Nederlandse taal geoptimaliseerd. Een nieuwe update zorgt wel voor meer stabiliteit, minder vastlopers en beter kopiëren en plakken tussen SwiftKey Note en Evernote.
 • De game PAC-MAN (€2,69) werd onlangs door Apple uitgeroepen tot game van de week. Vandaag kreeg het spel een kleine update die naast bugfixes ook drie nieuwe doolhoven introduceert, gratis.
 • BlackBerry’s BBM-app (gratis) voor iPhone kreeg eerder nog een grote update die gratis bellen mogelijk maakt, maar in een kleinere update worden nu nog wat problemen gladgestreken. Zo zou een BBM Voice-oproep minder van je batterij moeten vragen, worden chats sneller geopend, kun je weer URL’s ontvangen en weer groepen van 50 personen aanmaken.

Reageren kan onder de afzonderlijke artikelen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 25 februari 2014, 22:00
Categorie Round-up
Onderwerp iculture vandaag

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.