iculture-vandaag
iCulture Vandaag
Adobe Illustrator Draw review sociaal netwerk

iCulture Vandaag: dit was maandag 6 oktober 2014

Vandaag op iCulture: enorm veel verkochte iPhone 6-exemplaren, Apple's saffierleverancier dreigt failliet te gaan en heel veel apps van Adobe.

Adobe Illustrator Draw review sociaal netwerkVandaag op iCulture.nl: enorm veel nieuwe en vernieuwde apps van Adobe (zie afbeelding), een nieuw Nederlands swipe-toetsenbord en beelden van de lelijke iPhone-interface die Apple gebruikte bij het ontwikkelen van de software. Er mocht immers niet naar buiten komen hoe de voorganger van iOS er werkelijk uit kwam te zien. Maar we verbaasden ons ook over het faillissement van Apple’s saffierleverancier en over de 20 miljoen iPhone 6-exemplaren die Apple volgens statistieken al heeft verkocht.

Nieuws

 • Dit leverde even een “Huh?”-momentje op de redactie op. Apple’s saffierleverancier heeft faillissement aangevraagd. Dat lijkt wat gek, maar er blijkt een heel logische verklaring voor: er zit geen saffierglas in de iPhone 6. De fabrikant had er wel op gerekend.
 • Alles is rond: de overname van WhatsApp door Facebook is nu helemaal afgerond. Er zijn geen partijen meer die bezwaar hebben.
 • De iPhone-kassa iZettle komt naar Nederland. Nog makkelijker afrekenen dus met je iPhone.
 • Voordat de eerste iPhone op de markt kwam, was er de Skankphone, een ronduit lelijke interface die moest voorkomen dat medewerkers wisten hoe iOS eruit kwam te zien.
 • Het gaat als een speer: Apple heeft al 20 miljoen stuks van de iPhone 6 en iPhone 6 Plus verkocht. Maar hoe de verhouding tussen beide ligt, is nog steeds een raadsel.
 • T-Mobile gaat de internetsnelheid van een aantal abonnementen verhogen.

Apps

Rubrieken

 • In iCulture Deals vandaag een gigantische Lenco iPhone-dock voor 30 euro.

Nog meer vandaag

Apps die leuk zijn om te noemen, maar niet besproken zijn in een apart artikel:
Bol.com hoofdpagina

 • 1Password heeft aanpassingen gedaan voor de iPhone 6 en iPhone 6 Plus. Bovendien wordt Touch ID vanaf nu beter herkend.
 • Nero, de softwareleverancier die groot werd door zijn cd brand-software, heeft een iPhone- en iPad-app uitgebracht waarmee je van de pc of Mac naar je iDevice kan streamen. Zo hoef je het videobestand niet op je draagbare apparaat op te slaan.
 • (afgebeeld) De officiële en hooggewaardeerde Bol.com-app heeft zijn eerste update gekregen, met de mogelijkheid om afbeeldingen in te zoomen. Je ziet je persoonlijke aanbevelingen en kan nu losse resultaten uit je zoekgeschiedenis verwijderen. De stabiliteit en snelheid zijn ook verbeterd.
 • Ontwikkelaar BrainFeverMedia maakte al wat campy foto-apps waarin je bijvoorbeeld lensflares over de zon kon leggen, maar nu heeft ze een huzarenstukje afgeleverd. Op zowel de iPhone als iPad kan je foto’s voorzien van spiegelbeelden, desgewenst voorzien van allerlei effecten.
 • (video) Je kan Sisyphos toch op zijn minst een bijzonder spelletje noemen. Als Egyptenaar die rechtstreeks uit een hiëroglief lijkt te komen, druk je een ronde steen zover mogelijk de berg op. Keer op keer. Om te laten zien hoe zwaar het was om piramides te bouwen misschien. Of gewoon om anders te zijn.

Reageren kan op de afzonderlijke artikelen.

Reageren kan onder de afzonderlijke artikelen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 6 oktober 2014, 22:00
Categorie Round-up
Onderwerp iculture vandaag

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.