iculture-peilt
iCulture Peilt
iPhone 5S champagne en iPhone 5C beelden

iCulture peilt: meeste iPhone 5S- en iPhone 5C-kopers bij providers verwacht

Een merendeel van de iCulture-lezers gaat de nieuwe iPhone komen bij een provider. Dit blijkt uit een nieuwe peiling van iCulture.

iPhone 5S champagne en iPhone 5C beeldenOp dinsdag 10 september vindt dan toch eindelijk Apple’s presentatie plaats, waar meer bekend zal worden gemaakt over de iPhone 5S en iPhone 5C. In iCulture peilt hebben we al flink wat vragen aan jullie gesteld over alle vermoedelijke aankondigingen, maar op de dag voor het grote spektakel wilden we vooral één ding weten: waar ga jij de nieuwe iPhone kopen? Ga je richting de Apple Store in Amsterdam? Reis je af naar het buitenland? Of ga je gewoon naar je provider toe. Ruim duizend iCulture-lezers gaven antwoord op deze vraag, met een paar interessante statistieken als gevolg.

Eén conclusie kunnen we in ieder geval trekken: een overdonderende meerderheid is van plan om de iPhone bij een provider aan te schaffen. Op zowel de tweede als derde plek staan echter directe verkooppunten van Apple. Dit doet vermoeden dat het bij de Apple Store in Amsterdam ook weer aardig druk zal zijn op het moment van verkoop. Dat er aardig is nagedacht over de gegeven antwoorden blijkt in ieder geval. Oscar zegt bijvoorbeeld niet van plan te zijn om vroeg in de rij te zitten. Hij betaalt liever een paar centen extra:

Op Marktplaats. Daar worden ze op de eerste dag van beschikbaarheid aangeboden door handelaars die circa EUR 100 extra vragen voor de ‘first mover advantage’.

In België is er nog geen officiële Apple Store, maar dat houdt sommigen niet tegen. Zo ook niet Timosha en zijn vrouw:

Ik heb buitenlandse Apple Store gekozen omdat er in België geen Apple Store is.

Moeder de vrouw gaat haar gouden/champagne iPhone 5S in de Apple Store Paris-Opéra kopen. De vrienden en ik maken weer een tripje naar de Apple Store Sulzbach (MTZ) om de iPhone 5S te kopen.

Appie2110 kan de introductie van de nieuwe iPhone fijn combineren met een vakantie:

In oktober en november ben ik in The States dus denk dat ik hem daar meeneem,mocht het een zekere verbetering zijn tegenover mijn huidige 5.

Adam blijft na een Apple Store-avontuur afgelopen jaar mooi thuis:

Vorig jaar 13(!) uur in de rij gestaan bij de Apple Store in Duitsland. Van 03:00 uur ‘s nachts tot 16:00 ‘s middags. Dat is dus niet zo goed bevallen, mede door al het duw- en trekwerk. Dit jaar daarom gewoon via internet bestellen op apple.nl en hem mooi thuis laten bezorgen!

De resultaten

Bekijk grafiek.
Grafiek niet zichtbaar? Via deze link wel!

Verantwoording

De hierboven besproken cijfers zijn gebaseerd op onze poll van zaterdagochtend 7 september, waarbij tussen 10:00 uur en 20:00 uur 1.383 lezers hun stem hebben uitgebracht.

Uitleg

Wij vragen tot aan de onthulling van de nieuwe iPhones wat jij als iCulture-lezer verwacht van de aankondigingen op 10 september. Daarbij kan het gaan om de vingerafdrukscanner in de iPhone 5S, nieuwe functies in iOS 7, automatische updates of om iets totaal anders. Elke ochtend plaatsten we om 10:00 uur ‘s ochtends een poll, waarna we de resultaten om 20:00 uur onder de loep namen. Morgen weten we dan toch eindelijk wat Apple zal aankondigen, wat betekent dat dit voor het moment onze laatste poll in deze serie is.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 9 september 2013, 20:38
Categorie Achtergrond
Onderwerpen iculture peilt, iPhone 5c, iPhone 5s

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.