HAPIfork: slimme vork met iPhone-koppeling

De HAPIfork is een vork die je met je iPhone kan verbinden. Je krijgt in een app te zien of je te snel eet of te grote happen neemt.

HAPIforkiPhone-accessoires om je bewegingen mee bij te houden zijn er inmiddels genoeg, maar de HAPIfork probeert totaal iets anders te meten dan de rest: deze vork met Bluetooth- of usb-ontvanger meet niet hoe hard je sport maar hoe snel je eet en hoeveel je per hap op je vork schept. De informatie wordt doorgespeeld naar een bijbehorende applicatie, die zo inzage geeft in je eetgedrag.

De app kan je op basis van de gemeten informatie vertellen hoe je gezonder zou kunnen eten, door bijvoorbeeld kleinere happen te nemen of meer tijd te nemen voor het kauwen. De data kan ook gebruikt worden om je eetgedrag meteen aan te passen: zo kan er een alarm afgaan zodra je tijdens een maaltijd te snel begint te schransen. De HAPIfork heeft wel zijn beperkingen. Zo is hij niet in staat om te zien hoeveel calorieën er in één hap zitten.

Fabrikant HAPILABS is van plan om naast de slimme vork ook een lepel uit te brengen, die in de praktijk bestaat uit dezelfde hardware met enkel een ander eindstuk. De usb-versie van de HAPIfork moet in het tweede kwartaal van 2013 op de markt verschijnen, voor 99 dollar. Op de Bluetooth-versie moet je nog wat langer wachten: deze staat gepland voor 2014.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 8 januari 2013, 10:46
Categorie Accessoires

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.