Gratis iPhone-muziekinstrument iTabla blijkt 119 euro te kosten

De Indiase muziekapplicatie iTabla blijkt een rare verrassing te bevatten: na het proberen moet je 119 euro betalen om de applicatie te blijven gebruiken.

iTablaDe nieuwe applicatie iTabla ziet er veelbelovend uit: een tabla wordt in Hindoestaanse muziek gebruikt voor de ritmische begeleiding. Er zijn twee trommels (dayan en bayan), die met twee handen bespeelt: met elke hand één trommel. Op iTabla kun je ook de tanpura spelen, een snaarinstrument uit India. Gratis te installeren vanuit de App Store. Maar na een paar minuten is het afgelopen met de pret: de ontwikkelaar wil 119 euro (of 155 dollar) ontvangen.
In de omschrijving wordt met geen woord gesproken over de absurd hoge prijs, of over het feit dat er na verloop van tijd betaald moet worden.

De website van de ontwikkelaar laat er echter geen misverstand over bestaan: dit grapje kost 119 euro en je kunt via PayPal betalen. Het lijkt op misleiding en het is merkwaardig dat de applicatie überhaupt door de kwaliteitscontrole van Apple is gekomen. Voorzover wij weten is het namelijk ook de eerste applicatie in de App Store die volgens het licentiecode-principe werkt – dus waarbij je na de probeerperiode een licentie moet kopen die je in het programma invult.

De strategie van iTabla lijkt niet erg slim: door de prijsschok zullen veel mensen boos worden en een negatieve review achterlaten.

In de App Store: iTabla (gratis proberen, daarna €119)
Via: iPhone-ticker

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 27 november 2008, 14:40
Categorie Apps

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.