Belkin verkoopt eerste geautoriseerde Lightning-accessoires

Belkin verkoopt als eerste bedrijf Lightning-accessoires geautoriseerd door Apple. Dit betekent dat ze te gebruiken zijn in combinatie met de iPhone 5.

Belkin iPhone 5 dockBelkin is het eerste bedrijf dat door Apple geautoriseerde Lightning-accessoires aanbiedt. Dit betekent dat je via Belkin een iPhone 5-dock genaamd Charge + Sync en een Lightning-kabel voor in de auto kunt kopen. Belkin zegt van plan te zijn om later dit jaar nog meer Lightning-accessoires uit te brengen. Nederlandse en Belgische kopers moeten echter nog even wachten totdat ze de accessoires kunnen bemachtigen: op het moment zijn ze enkel in de Amerikaanse webshop te vinden.


Belkin iPhone 5 autokabelDe iPhone-accessoires van Belkin maken het makkelijker om je iPhone in de auto bijvoorbeeld te gebruiken om te navigeren. Ze zijn nog niet meteen verkrijgbaar: Amerikanen kunnen ze pre-orderen, waarna ze vanaf 15 november direct verstuurd worden. Belkin is ook actief in Europa, waardoor het aannemelijk is dat de nieuwe accessoires ook in ons land verkrijgbaar zullen zijn.

Het zal vermoedelijk niet lang duren totdat andere bedrijven ook iPhone 5-accessoires zullen aanbieden. In oktober bleek nog dat Apple in gesprek was met fabrikanten, zodat ook zij met hulpmiddelen voor de iPhone 5 aan de slag konden. Door de chips in de nieuwe Lightning-kabels kan niet iedereen zomaar accessoires maken. Chinese fabrikanten zeggen de mogelijke beveiliging van de kabel echter al gekraakt te hebben.

Via The Next Web.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

14 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.