Google Street View beschikbaar; nu ook op de iPhone

Google Street View is geactiveerd in drie Nederlandse steden: Amsterdam, Rotterdam en Groningen. Op de iPhone is de functie ook al beschikbaar, zodat je kunt rondkijken in de straat.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

google street view Als je in Amsterdam, Rotterdam en Groningen woont kun je vanaf vandaag je huis op internet bekijken: Google Street View is geactiveerd voor deze steden. Je kunt op straatniveau rondkijken door een poppetje op de kaart te zetten. Op de desktop ziet dat er prachtig uit en er zullen vandaag heel wat werkuren verloren gaan met het zoeken naar grappige situaties, zoals brommerknulletjes die op de bon worden geslingerd.

google street viewStraatweergave op de iPhone betekent dat je virtueel kunt rondwandelen in de stad. Het volgen van routeaanwijzingen wordt daarmee nog leuker: je volgt gewoon het pad, zoals die in foto’s op je iPhone-scherm wordt getoond.

Street View werkte al in de VS, Japan, Australië, Nieuw Zeeland, Spanje, Italië en Frankrijk. Vandaag zijn het Verenigd Koninkrijk en Nederland toegevoegd.

Je krijgt de straatweergave in beeld wanneer je een adres zoekt: naast de aanduiding van het adres staat een oranje poppetje. Tik je daarop, dan ga je naar de straatweergave, waarop je met een vingerbeweging kunt rondkijken. Door op de pijlen op de weg te tikken beweeg je je voort door de straat.

google street view    google street view

Met dank aan de vele tipgevers!

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 30 oktober 2009, 1:33
Categorie iOS

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.