Google brengt Photowall for Chromecast uit: foto’s op je tv

Met Photowall for Chromecast kan iedereen in de kamer foto's vanaf de iPhone of iPad doorsturen naar de televisie met Google Chromecast.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

Photowall for Chromecast iOS“This is a chrome experiment.” Met die voetnoot heeft Google een nieuwe gratis app voor iPhone en en iPad uitgebracht. Photowall for Chromecast is een applicatie die alleen werkt als je een Google Chromecast in je televisie hebt zitten. Als je verbindt via de app, kan je foto’s sturen naar je televisiescherm en worden ze daarop weergegeven. Iedereen in de kamer kan meedoen. Achteraf wordt een YouTube-video van al je foto’s klaargezet.


Met de app leg je verbinding tussen je iPhone en de Chromecast door centraal op de knop te drukken. Andere gebruikers kunnen inhaken door zelf ook Photowall for Chromecast te gebruiken, of door een webadres op hun toestel te bezoeken en daarop een wachtwoord in te geven. Het maakt niet uit om welk toestel het gaat; het kan net zo goed vanaf een laptop als een oudere telefoon.

Nadat je een foto uit het fotoalbum hebt geplukt, kan je erop tekenen. Onderin beeld zie je verschillende kleuren en een gum om de foto te bekladden. Erg uitgebreid is het niet: je kan het nog het best vergelijken met de kleurenstift uit Snapchat. Je hebt geen keuze uit verschillende kwasten. Daarnaast ontbreekt hier ook de mogelijkheid om tekst op afbeeldingen te zetten.

Photowall for Chromecast beginscherm Photowall for Chromecast tekenen op foto

De foto’s die zijn geüpload naar het televisiescherm, worden verwerkt in de interactieve fotomuur waarop je foto’s vierkant uitgesneden, soms groter en kleiner weergegeven ziet. Los van de presentatie, is het de mogelijkheid om foto’s vanaf meerdere toestellen te uploaden naar één scherm die de meerwaarde biedt ten opzichte van de Photostream vanaf je iPhone naar de Apple TV. Ook concurrerende apps als Scalado PhotoBeamer waarmee je foto’s naar een browseromgeving stuurt, missen de optie om foto’s vanaf meerdere toestellen te versturen. Achteraf je foto’s tot YouTube-video verwerken, is een optie die concurrentie ook niet biedt.

Downloaden: Photowall for Chromecast (gratis, universeel, iOS 6.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

6 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.