Gerucht: volgende generatie iPhone krijgt aanraakgevoelige behuizing

Een analist van Goldman Sachs beweert dat de iPhone bij de volgende generatie een aanraakgevoelige behuizing krijgt. Aan de achterzijde komt een aanraakgevoelig oppervlak. Verder voorspelt deze analist een 5 megapixel camera.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

iphone achterkantBloomberg heeft analist Robert Chen van Goldman Sachs geïnterviewd en die kwam met een opmerkelijke suggestie: Apple gaat een iPhone met aanraakgevoelige behuizing lanceren. Daarbij zal gebruik worden gemaakt van de ervaringen die al met de Magic Mouse zijn opgedaan. De behuizing is een uitbreiding op het traditionele aanraakgevoelige scherm. Chen baseert zich op een niet nader genoemde bron en geeft ook geen verdere aanwijzingen hoe dat dan zou moeten werken. Wel geeft hij aan dat alleen de achterkant van het toestel aanraakgevoelig wordt.

Als Apple ermee bezig gaat hebben ze mogelijk ook kennis gehaald bij Synaptics, die al bezig was met een knijp- en aanraakgevoelige telefoon.

Een andere mogelijkheid is dat Robert Chen de ontwikkelingen bij Synaptics ook heeft gelezen en daarop doorborduurt. Bij de Magic Mous is de traditionele muis met knoppen vervangen door een aanraakgevoelig oppervlak. Een aanraakgevoelig vlak aan de achterkant van een toestel zou op zich niet compleet nieuw zijn, want de pas aangekondigde Motorola Backflip heeft het al.

Chen beweert verder dat de nieuwe iPhone (hoe verrassend) in juni zal verschijnen en een 5 megapixel camera aan boord heeft. Dat zou kunnen kloppen: vorige maand waren er geruchten dat Apple een bestelling voor 5 megapixel camera’s had geplaatst en vorige week werd gemeld dat Apple misschien wel LED-flitsers van Philips gaat gebruiken.

Via: Macrumors

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 30 mei 2013, 15:20
Categorieën Geruchten, iDevices

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.