Gerucht: SlingPlayer binnen 24 uur te koop voor $30

SlingPlayer komt binnen 24 uur in de App Store, maar er zal geen ondersteuning voor 3G in zitten. Sling Player is alleen via Wi-Fi te gebruiken en kost maar liefst $30.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

slingplayerApple gaat binnen 24 uur de SlingPlayer-applicatie voor de iPhone in de App Store publiceren. AppleInsider kreeg hiervan bevestiging, maar hoorde ook dat de applicatie alleen via Wi-Fi te gebruiken zal zijn (dus niet via 3G) en dat prijs behoorlijk hoog zal zijn: $29,99 in de VS en Canada en £17,99 in het Verenigd Koninkrijk. In de rest van Europa zal de prijs op €23,99 liggen.

SlingPlayer Mobile is een applicatie waarmee je op afstand naar je tv- en videoprogramma’s thuis kunt kijken. De beelden verschijnen op het scherm van de iPhone, alsof je een videofilmpje zit te kijken. Je kunt dus vanuit de tuin (of op de wc) kijken wat er op de buis is, maar je kunt ook op vakantie naar de voetbalwedstrijden thuis kijken. Elk programma dat je op de tv kunt ontvangen, kun je live meekijken via de iPhone, zelfs lokale zenders en betaalkanalen. Je hebt er wel een apparaat voor nodig (een SlingBox), die je online of bijvoorbeeld via UPC kunt aanschaffen.

AppleInsider sprak met SlingMedia en kreeg te horen dat Apple de applicatie tussen 12:00 en 6:00 uur ET in de App Store gaat zetten. De applicatie is officieel geschikt voor de SlingBox PRO, SOLO en PRO-HD. Oudere SlingBox-modellen werken ook, maar er wordt geen ondersteuning op gegeven.

slingplayerVoor de BlackBerry en andere 3G-toestellen van AT&T is er wel een SlingPlayer verkrijgbaar. De keuze om de iPhone-versie alleen voor Wi-Fi geschikt te maken, is daarom vreemd. De ondersteuning voor EDGE en 3G zat er aanvankelijk wel in. Het hoge prijskaartje zal voor veel potentiële gebruikers even schrikken zijn. Er zijn al wel testers die een betaversie van SlingPlayer in gebruik hebben. De eerste reviews kunnen we daarom al vrij snel verwachten, zodat je ook een betere indruk krijgt of de applicatie nu echt $30 waard is.

Gizmodo heeft de applicatie al een paar weken in gebruik en zegt dat het fantastisch werkt. Via Wi-Fi werkt het beter dan de SlingPlayers voor andere mobiele platformen en via 3G werkte het eigenlijk ook wel goed, al was de beeldkwaliteit wel iets minder. Het bedienen van SlingPlayer op afstand blijkt wel wat lastiger te zijn: het is langzaam, waardoor het inplannen van je tv-programma veel tijd kost. Met 3G-ondersteuning had Gizmodo het wel gekocht voor $30. Het idee dat je zelfs op vakantie gewoon naar de Nederlandse voetbalwedstrijden en andere favoriete programma’s kunt kijken, is iets wat nog niet eerder is vertoond.

Via: Apple Insider
Tipgever: Niels

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 30 oktober 2009, 0:33
Categorie Apps

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.