Gerucht: ‘Apple iTV krijgt bewegingsbesturing en touch-afstandsbediening’

De Apple iTV krijgt volgens analist Brian White een touch-afstandsbediening en speciale bewegingsbesturing. Dit baseert hij op verschillende anonieme bronnen binnen het productieproces van Apple.

Apple iTVVolgens Topeka Capital Markets-analist Brian White krijgt de Apple iTV speciale bewegingsbesturing en een afstandsbediening die erg lijkt op de iPad. Dit heeft hij gehoord van anonieme bronnen die werken aan de productie van de iTV. De afstandsbediening zou een plastic behuizing hebben, in plaats van het aluminium dat op het moment wordt gebruikt in de huidige afstandsbediening en in de iPad.

Door bewegingsbesturing te gebruiken, zou de Apple iTV iets gemeen hebben met de Xbox 360. Deze laat je met behulp van de Kinect-sensor met je lichaam door menu’s navigeren. Hoe de Apple iTV gebruik zal maken van de besturing is nog niet duidelijk.

Kiest Apple ervoor om een speciale touch-afstandsbediening bij de Apple iTV te leveren, dan vermoeden wij dat ook de Remote-app voor de iPhone en iPad een update zal krijgen. Hiermee is het op het moment mogelijk om je Apple TV te besturen, door op bepaalde manieren over het scherm te vegen. Een aantal televisies van Samsung maken ook gebruik van bewegingsbesturing. In maart werd er nog een patent van Apple onthuld over een universele iOS-afstandsbediening.

White’s bewering heeft op het moment nog niet veel om het lijf: we hebben nog niet vaak over bewegingsbesturing en een speciale afstandsbediening voor de iTV gehoord. In mei stelde analist Mark Moskowitz van J.P. Morgan dat Apple gebruik moet maken van onder andere bewegingsbesturing om een kans te maken.

White wijdt niet uit over de uiteindelijke verschijning van de Apple iTV. Hoewel Apple vanavond een presentatie houdt tijdens WWDC, lijkt de kans klein dat er dan een televisie uit de doeken wordt gedaan. Geruchten wijzen eerder op een nieuwe versie van iOS voor de Apple TV, waarvoor ontwikkelaars apps kunnen maken.

Bron: Boy Genius Report

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 11 juni 2012, 17:00
Categorie iDevices

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.