Nested folders iOS 8

Zo maak je geneste mappen in iOS 8

Je kunt in iOS 8 mappen in andere mappen plaatsen, zodat je bijvoorbeeld een map met apps op het homescreen kunt verbergen.

Nested folders iOS 8Je mag van Apple eigenlijk geen mappen in andere mappen plaatsen met iOS, maar handige trucs maken dit af en toe toch mogelijk. Zo is er nu ook in iOS 8 een methode om mappen in andere mappen te zetten. Deze methode werkt ook in iOS 8.0.2.

Je plaatst een map in een andere map door de volgende stappen te volgen:

  1. Zet een map naast twee app-iconen.
  2. Sleep de twee app-iconen op elkaar om een map te maken.
  3. Direct nadat je de app-iconen op elkaar laat vallen, pak je snel de eerste map vast.
  4. Laat de eerste map vallen in de zojuist gemaakte map.

Enige timing is voor deze truc wel vereist: je moet de map snel genoeg vastpakken, zodat je er nog bij kunt voordat de tweede map wordt gemaakt. Je moet daarom misschien een paar keer oefenen.

De geneste mappen werken zoals je zou verwachten. Je kunt ze openen door er op te tappen, en weer verlaten door buiten de map te tappen of op de homeknop te drukken. Bedenk wel dat dit strikt gezien een bug is in iOS 8. In het verleden waren er vergelijkbare manieren om mappen in andere mappen te plaatsen, maar in latere iOS-updates lostte Apple dit ‘probleem’ altijd op. Ben je afhankelijk van deze mappentruc, dan is het aan te raden om niet zomaar te updaten naar latere iOS 8-versies.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 1 oktober 2014, 13:15
Categorie iOS
Onderwerp ios 8

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.