Gelekte foto van simtray doet geruchten over Apple Tablet weer oplaaien

Er zijn nieuwe geruchten over een Apple Tablet, aangezwengeld door een topman van de New York Times, die over een "Apple slate" praat en daarnaast een simtray die groter is dan die van de iPhone 3G en 3GS.

new york timesOp internet circuleert momenteel de hieronder afgebeelde foto van een simkaarthouder (simtray), die mogelijk bedoeld is voor de iPhone 4G of de Apple Tablet. De geruchten worden nog versterkt door een topman van de New York Times, die tijdens een presentatie zijn mond voorbij praatte over een “Apple slate”. Executive Editor Bill Keller zei dit op een besloten bijeenkomst voor het eigen personeel, maar een video-opname van de presentatie is nu toch op internet terechtgekomen. Weet Keller al van het bestaan van een Apple Tablet, of speculeert hij maar wat?

phone 3g sim tray

De simtray op de foto zou wel eens een onderdeel kunnen zijn van de Apple Tablet. De website chinaontrade.com publiceerde de foto als eerste. Zij beweren dat het om een “Apple iTablet iPhone 4 Generation SIM Tray” gaat en door Foxconn is geproduceerd. De onderdelenwinkelier gaat de simtrays over een paar dagen verkopen voor $14 per stuk.

Websites proberen nu aan de hand van de vorm te raden hoe het nieuwe apparaat eruit gaat zien. In tegenstelling tot de simtray van de iPhone 3G/3GS, die helemaal van plastic is gemaakt, heeft de nieuwe simtray een metalen raanwerk en een schuine rand. Door het grotere formaat zou het bedoeld kunnen zijn voor een groter apparaat, hoewel nog niemand zeker weet of het om een accessoire gaat dat daadwerkelijk voor Apple-product is bedoeld.

Bill Keller van de New York Times weet misschien meer. Hij zegt in onderstaand filmpje:

I’m hoping we can get the newsroom more actively involved in the challenge of delivering our best journalism in the form of Times Reader, iPhone apps, WAP, or the impending Apple slate, or whatever comes after that.

Apple heeft altijd een speciale band met de New York Times gehad: in productdemo’s en in promotiefilmpjes wordt de website van de New York Times vaak als voorbeeld gebruikt (zie afbeelding bovenaan dit bericht). Keller vertelt in onderstaand filmpje eerst over de worsteling die de New York Times op digitaal gebied doormaakt. Blader vooruit naar 8:15 minuten om de opmerkingen te horen:


(filmpje is van Vimeo en niet geschikt om op de iPhone te bekijken)

Meer info: Apple Slate en Simtray

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 26 oktober 2009, 14:56
Categorieën Geruchten, iDevices

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.