Beloning uitgeloofd voor unlock: Geohot hapt toe (jailbreak/unlock)

In de categorie geruchten brengen we je het laatste nieuws uit de jailbreakscene. Een aantal dagen geleden leek het er nog op dat een unlock van de nieuwe baseband 05.11.07 voor de iPhone 3G en 3GS op firmware 3.1.x nog lang op zich zou laten wachten. Door de inmeninging van een uitermate controversieel figuur in de jailbreakscene komt hier misschien binnenkort wel verandering in.

UnlockIn de categorie geruchten brengen we je het laatste nieuws uit de jailbreakscene. Een aantal dagen geleden leek het er nog op dat een unlock van de nieuwe baseband 05.11.07 voor de iPhone 3G en 3GS op 3.1.x nog lang op zich zou laten wachten. Door de inmeninging van een uitermate controversieel figuur in de jailbreakscene komt hier misschien binnenkort wel verandering in.


Het begon allemaal met een tweet van Jody Sanders op de netwerksite Twitter. Jody Sanders is met name bekend omdat hij tot tweemaal toe met naam en toenaam werd genoemd op de blog van het iPhone Dev Team in verband met het verkopen van hun (gratis) unlock.

In de tweet, die gericht was aan het adres van Geohot, bood Jody Geohot $10.000 om een unlock voor de laatste baseband te produceren, gesponsord door zijn bedrijf iPhoneUnlockUK voor de hele jailbreak-gemeenschap.

jody1jody2

In eerste instantie leek Geohot niet erg gecharmeerd door het aanbod, met name gelet op Jody’s voorgeschiedenis. MuscleNerd van het iPhone Dev Team gaf vervolgens aan dat het inderdaad om de beruchte Jody Sanders ging en dat hij zelf bezig is met het zoeken naar een mogelijke unlock.

geohot1musclenerd1

Vervolgens mengde ook Chronic van het Chronic Dev Team zich in het debat (ondere andere via Twitlonger) en stelde dat de beloning van Jody de ontwikkeling voor een mogelijke unlock zou stimuleren, dat het in ieder geval een verbetering is ten opzichte van het schaamteloos stelen van de jailbreaks en dat het uiteindelijk de jailbreak-gemeenschap ten goede komt.

chronic1

Dit zetje van Chronic was (al dan niet in combinatie met het vooruitzicht van $10.000) voor Geohot genoeg om overstag te gaan. Hij liet Jody Sanders weten dat hij bereid was op het aanbod in te gaan, als de aanbieding op hun website gepost zou worden en het product (de unlock) uiteindelijk voor iedereen beschikbaar zou zijn. Geohot was zelfs zo zelfverzekerd dat hij de nieuwe baseband zou kunnen unlocken, dat hij dacht dit binnen een dag te kunnen doen.

geohot2geohot3geohot4

Jody leek enigszins overvallen door het tijdskader waarbinnen Geohot dacht de unlock te kunnen produceren en gaf vervolgens aan dat hij op woensdag aanstaande weer in de buurt van een computer zou zijn en de informatie op hun website zou kunnen plaatsen.

jody3jody4

Uit de laatste tweets van MuscleNerd blijkt dat hij duidelijk niet gecharmeerd was van de gang van zaken. De lijn die het iPhone Dev Team over het algemeen volgt is om lekken in de bootrom of de baseband te bewaren totdat deze het meest effectief zouden kunnen zijn; bijvoorbeeld op het moment dat de volgende iPhone (of eventueel een iTablet) op de markt zou komen.

musclenerd2

Inmiddels is Geohot druk aan het zoeken naar een exploit voor de laatste baseband.
geohot5

Saillant detail tot slot is nog dat iH8sn0w in de afgelopen weken twee keer informatie met Geohot heeft gedeeld over vermeende manieren om de baseband te laten crashen (dit zijn aanwijzingen voor een mogelijk lek in de baseband waar gebruik van zou kunnen worden gemaakt). Desgevraagd liet iH8sn0w weten dat hij graag zou zien dat Geohot zich zou richten op de bootloader van de baseband, zodat een unlock vergelijkbaar met Bootneuter op de originele iPhone mogelijk zou worden.

ih8sn0w

Gezien de reputatie van Jody Sanders is het nog allerminst zeker of er daadwerkelijk geld op tafel zal komen. Daarnaast is Geohot misschien ietswat overmoedig als hij zegt dat hij binnen een (paar) dag(en) een unlock voor de laatste baseband zou kunnen vinden. Toch is dit goed nieuws voor de huidige gebruikers van een iPhone 3G of 3GS op 3.1 of 3.1.2 met baseband 05.11.07 die momenteel niet kunnen unlocken. Vooralsnog kunnen we alleen wachten om te zien hoe dit verhaal zich ontvouwt, maar één ding weet je alvast zeker: wij houden je op de hoogte.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

57 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.