Geen vochtsensor meer in iPad 2

De iPad 2 kan voortaan mee naar de badkamer, want Apple heeft niet langer een vochtsensor ingebouwd in het apparaat. Bij eerdere modellen leverde de vochtsensor nogal eens problemen op. De vochtsensor is een stukje materiaal, gedrenkt in een chemische oplossing. Zodra deze in aanraking komt met vocht, verkleurt het en raak je je garantie […]
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

vochtsensorDe iPad 2 kan voortaan mee naar de badkamer, want Apple heeft niet langer een vochtsensor ingebouwd in het apparaat. Bij eerdere modellen leverde de vochtsensor nogal eens problemen op. De vochtsensor is een stukje materiaal, gedrenkt in een chemische oplossing. Zodra deze in aanraking komt met vocht, verkleurt het en raak je je garantie kwijt. Voor Apple-helpdeskpersoneel is het nuttig om te weten of iemand zijn iPad in de regen heeft laten liggen, maar voor de gebruiker leverde het nogal hoofdbrekens op. Zweet tijdens het sporten of een vochtig klimaat konden er ook voor zorgen dat de vochtsensor verkleurde.

iFixit toont aan dat de nieuwe headset-aansluiting van de iPad 2 geen vochtsensor bevat. En 9to5mac heeft bevestiging van een medewerker van de Genius Bar (de eerstelijns helpdesk in de Apple Store) dat de sensor inderdaad ontbreekt. Het beleid van de Genius Bar is ook gewijzigd: ze moeten letten op aanwijzingen dat er corrosie is opgetreden, om waterschade te ontdekken.

De instructie voor de Genius Bar-medewerkers luidt nu als volgt:

iPad 1: Liquid Contact Indicators
The iPad warranty excludes coverage for damage caused by liquid. To help determine if an iPad has been in contact with liquid, two liquid contact indicators (LCIs) are installed on the iPad at the following locations:

  • At the bottom of the headphone jack
  • In the 30-pin connector port (requires holding the product at a 45 degree angle to view)

Use a lighted otoscope to look into the headphone jack and 30-pin connector slot for activated LCIs. They turn red on contact with liquid.

iPad 2
Check sim card tray for corrosion

Je kunt nu met geen gerust gevoel je iPad als digitaal fotolijstje op je wastafel zetten. Meenemen onder de douche of in bad raden we nog steeds af.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 29 maart 2011, 5:15
Categorie iDevices

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.