GearBox: robotballetje besturen met een iPhone

GearBox is een speelgoedbedrijf, dat een op afstand bedienbaar balletje heeft gemaakt. Je bedient deze via je smartphone. Met minimale inspanning kun je via een API die het bedrijf beschikbaar stelt een applicatie maken, waarmee je het balletje kunt bedienen. Er zijn al een paar van deze applicaties gemaakt. Zoals Sumo, waarbij je elkaar van […]

gearbox ballsGearBox is een speelgoedbedrijf, dat een op afstand bedienbaar balletje heeft gemaakt. Je bedient deze via je smartphone. Met minimale inspanning kun je via een API die het bedrijf beschikbaar stelt een applicatie maken, waarmee je het balletje kunt bedienen. Er zijn al een paar van deze applicaties gemaakt. Zoals Sumo, waarbij je elkaar van de tafel probeert te stoten. Ook is er de golfapplicatie Golf, waarbij je de bal in een hole moet zien te krijgen. Een derde app is Kittens, waarbij je je huisdier met het balletje kunt laten spelen.

En er is een app met de naam Curling, waarbij je met een vinger op het scherm wrijft om te zorgen dat de bal in de juiste richting rolt. Het mooie is dat de bal bij een golfspelletje zelf kan bepalen wanneer het in de hole terecht is gekomen. Bedienen doe je door de iPhone te kantelen in de gewenste richting. Het is op dit moment nog een prototype, dat via Wi-Fi in verbinding staat met internet en ook op commando’s van bijvoorbeeld Facebook of Twitter zou kunnen reageren.

GearBox begint met Android en gaat later ook iPhone-applicaties ondersteunen. De bal is nog niet snel genoeg voor games waarvoor een snelle reflex nodig is. De snelheid van het balletje kan in toekomstige prototypes nog met een factor 5 omhoog. In de komende maanden moeten een paar honderd balletjes in handen van ontwikkelaars komen, zodat ze applicaties kunnen ontwikkelen. Daarna wil de bedenker tienduizenden balletjes via zijn website distribueren. Tijdens kerst 2011 kan GearBox eindelijk klaar zijn om de massamarkt te betreden.

Meer info is te vinden in een blogposting van GearBox.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 8 augustus 2010, 16:43
Categorie Achtergrond
Onderwerp speelgoed

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.