freedompop-iphone

FreedomPop wil gratis mobiele abonnementen ook in Nederland aanbieden

FreedomPop wil naar Nederland uitbreiden. Met FreedomPop kun je gratis bellen en internetten, in ruil voor reclame. In de VS is de dienst al een groot succes.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

freedompop-iphoneDe aanbieder van gratis mobiele abonnementen FreedomPop overweegt ook naar Nederland te komen. De planning is om begin volgend jaar te beginnen, maar woordvoerder Tony Miller van het bedrijf wil geen exacte datum noemen. FreedomPop heeft al aangekondigd dat ze in België van start gaan. Als dat succesvol blijkt is ook Nederland aan de beurt. In België kunnen klanten een simkaart van KPN-dochter BASE aanvragen en daarmee 200 minuten bellen, 500 sms’jes versturen en 500MB data gebruiken. Je krijgt daarbij advertenties te zien, die je tegen betaling kunt laten verwijderen. In de VS, waar FreedomPop al langer actief is, betaalt 40 procent van de klanten voor aanvullende diensten en advertentievrij gebruik.

België wordt gezien als een proefgebied voor verdere uitbreiding naar Europa. Eerder werd nog gezegd dat na België landen als Engeland, Duitsland, Frankrijk en Spanje zouden volgen.
Het bedrijf heeft voor België gekozen omdat het een klein land is met een hoge smartphonedichtheid en een goede infrastructuur. In de VS verkoopt FreedomPop ook toestellen, maar zal dat in Europa voorlopig niet gaan doen. Door alleen sim only-kaartjes aan te bieden kan FreedomPop sneller uitrollen in een nieuw land. Bovendien is de cultuur in Europa anders, aldus CEO Stephen Stokols:

“Europese markten zijn niet zo toestelgericht als de VS, dus zullen we aanvankelijk sim only zijn. Dit stelt ons in staat om snel nieuwe markten te betreden en we hebben niet te maken met inkoop en logistiek van toestellen.”

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 31 juli 2014, 10:49
Categorie Providers
Onderwerp freedompop

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.