Foto- en video-accessoires voor de iPhone: Factron, Owle en ZGrip

Drie interessante foto' en video-accessoires voor de iPhone: de Factron case met opschroefbare lenzen, de videomount van Owle en de professionele videomount ZGrip van Zacuto, die zo'n factor 10 duurder is.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

factron iphoneDrie interessante foto’ en video-accessoires voor de iPhone. Om te beginnen de nieuwe Factron-case voor de iPhone, uitgevoerd in metaal met leer. De case heeft lenzen die je erop en eraf kunt schroeven, in drie varianten: fisheye, groothoek en macro. De case kost $200 en voor de lenzen betaal je nog eens $15 tot $55 extra. Verder moet je er rekening mee houden dat de case een praktisch probleem kan opleveren: de fabrikant waarschuwt dat de GSM-ontvangst afneemt door het metaal.

owleWil je videofilms maken met je 3GS, dan heeft Owle een accessoire in de maak. Het ziet eruit als een gamescontroller, maar is bedoeld om de iPhone steviger te kunnen vasthouden, zonder dat je handen gaan trillen. Er zit een 37mm camcorderlens op en een extra microfoon van Monster, die je in de headset-aansluiting van de iPhone steekt. Aan de voorkant is een bevestigingspunt waar je nog meer accessoires kunt inpluggen, zoals een extra lamp of microfoon.
Een toekomstig model zal de dockconnector gebruik voor stereogeluid en er komt een oplossing voor draadloze microfoons bij. Je kunt straks ook de iPhone opladen via deze Video Mount. Owle wil beginnen met een beperkte eerste productieronde in augustus. Rond de kerst moet de massaproductie zijn gestart. Het accessoire gaat tussen $30 en $50 kosten.

zgrip iphoneDe ZGrip voor de iPhone dook een paar dagen geleden al op. Deze houder van Zacuto houdt de iPhone stevig op zijn plaats terwijl je aan het filmen bent. De iPhone is op verschillende manieren draaibaar. De prijs van deze houder ligt echter wel een paar niveau’s hoger dan die van de Owle: maar liefst $295. De houder is dan ook bedoeld voor professioneel gebruik en je krijgt bovendien levenslange garantie.

Zacuto is bezig met een goedkopere consumentenversie.

Via: Gizmodo (Factron), Crunchgear (Owle) en TUAW (Zacuto)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 8 juli 2009, 13:10
Categorie Accessoires
Onderwerpen camera, fotografie, lens, mount, video

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.