Flash Player for Mobile voorlopig niet voor iPhone, Symbian en Android

Flash Mobile komt naar smartphones in een volledige versie met GPU-acceleratie zodat je ook HD-filmpjes kunt kijken. Voorlopig alleen voor Windows Mobile en webOS, volgend jaar pas voor Symbian en Android en wellicht nooit voor de iPhone.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

flashAdobe heeft vandaag een persbericht uitgebracht, waarin ze aankondigen dat de een voor het eerst een volledige Flash Player voor mobiele platformen uitbrengen. Het aantal ondersteunde platformen is echter beperkt: de mobiele Flash Player die ze beschikbaar stellen is alleen geschikt voor Windows Mobile en Palm’s WebOS. Begin 2010 volgen dan nog versies voor Symbian en Android en Adobe gaat samen met RIM een Flash Player voor de Blackberry ontwikkelen.

Voor alle bekende smartphoneplatforms staat er dus iets op de rol, behalve voor de iPhone, waar medewerking van Apple voor nodig is. “Still a closed device and not much progress there,” zei Adobe erover.

Er was tot nu toe wel een mobiele oplossing met de naam Flash Lite, maar die had beperkte functionaliteit en was niet te vergelijken met de Flash Player die je op de desktop gewend bent. Flash 10.1 komt ook voor Windows, Mac OS en Linux beschikbaar. Flash 10.1 krijgt ondersteuning voor multitouch, vingerbewegingen en invoer via de accelerometer. Juist daarom zou het erg geschikt zijn voor de iPhone.

Wat de mobiele versie betreft: deze zal gebruik maken van GPU-acceleratie zodat je YouTube-filmpjes in HD-versie zou kunnen bekijken (mits je toestel dit aankan). Om te zorgen dat Flash op de iPhone beschikbaar komt, zal Apple op dezelfde wijze moeten samenwerken zoals nu al tussen Adobe en RIM gebeurt. RIM werd onlangs lid van Adobe’s Open Screen-project.

Via: persbericht Adobe en Gizmodo

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 30 mei 2013, 15:45
Categorie Apple
Onderwerpen adobe, android, flash

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.