iPhone firmware 2.2: iPhone Dev Team waarschuwt voor gedachteloze update

Het iPhone Dev Team waarschuwt om niet als een kip zonder kop iPhone firmware 2.2 te installeren zodra deze in iTunes beschikbaar komt. Jailbreakers en unlockers kunnen beter even nadenken en afwachten.

firmware-22Volgens het geruchtencircus kunnen we over een paar aantal dagen firmware 2.2 tegemoet zien. Als doorsnee gebruiker hoef je geen moment te aarzelen of je de update moet installeren: er lijken een aantal interessante verbeteringen in te zitten, dus natuurlijk moet je het doen! Maar voor mensen die een jailbreak of unlock hebben uitgevoerd is zo’n nieuwe firmware-versie altijd spannend. Het iPhone Dev Team waarschuwt in een nieuwe post op de website, dat je – als je ooit nog een softwareunlock wilt uitvoeren – eerst de instructies moet afwachten als je de update in iTunes ziet verschijnen.

Het installeren van iPhone firmware 2.2 kan de kans verkleinen dat je in de toekomst een software-unlock kunt uitvoeren – als die software-unlock er ooit komt. De waarschuwing staat aan het einde van een bericht over de ananas-maskers, waar ze laatst een actie mee organiseerden. Bijna 40.000 mensen hebben het PwnApple-masker afgelopen week gedownload. Jailbreakers lijken overigens veilig: het iPhone Dev Team had eerder al aangekondigd dat ook firmware 2.2 zonder problemen gejailbreakt kan worden.

Meer info: iPhone Dev Team: Unmasking

Met dank aan tipgevers Joachim en Jonathan

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 16 november 2008, 18:27
Categorie iOS

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.