Gerucht: eerste software-unlock voor iPhone 3G

Voor het eerst lijkt er een methode te zijn om de iPhone 3G te unlocken. Vanuit Venezuela komt Gabo's Free 3G Pack, maar het iPhone Dev Team wil er niets mee te maken hebben.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Gabo's Free3G UnlockUit Venezuela komt het nieuws dat er voor het eerst een software-unlock voor de iPhone 3G beschikbaar is. Het gaat om Gabo’s Free 3G Pack, afkomstig van de 20-jarige Gabriel Paderni. Drie dagen geleden schreef Paderni op zijn Spaanstalige blog Maczalandia voor het eerst over zijn unlock, maar er waren weinig mensen die hem serieus namen. Paderni zocht contact met het iPhone Dev Team, maar die wilde blijkbaar geen concurrentie: ze reageerden niet en zouden opmerkingen over de methode hebben gewist van hun blog. De methode werkt met een speciaal geprepareerde firmwareversie, net als de methode van het iPhone Dev Team. Deze moet in 25 stappen op de iPhone worden geïnstalleerd.


gabriel-paderniGabriel Paderni heeft een aantal foto’s van zichzelf op zijn blog gezet (zie hiernaast), zodat we een eerste indruk krijgen wie er schuilgaat achter Gabo’s Free3G Unlock. Van de methode waren al meteen een screenshot en een download beschikbaar (230 MB, mirror). Een losse handleiding is ook online te vinden. De methode is voorlopig alleen voor Mac-gebruikers beschikbaar; een Windows-versie volgt nog. In het bestand vind je een Spaanse handleiding, een gehackt MobileInstallation-framework, het aangepaste firmwarebestand (op basis van firmware 2.1) en enkele benodigde bestanden. Is je Spaans goed genoeg, ben je handig en heb je nog een iPhone 3G liggen die je toch niet gebruikt, dan zou je de unlock kunnen proberen. Voor alle anderen: voorlopig even afwachten. Dat het iPhone Dev Team niet achter de methode staat kan iets met ongewilde concurrentie te maken hebben; op Hackint0sh wordt ook afgeraden om op eigen houtje aan de slag te gaan. In de handleiding staat bovendien dat de methode nog in betafase verkeert en dat je het op eigen risico uitvoert.

Zie voor meer informatie over deze ‘unlock’ de reactie van het iPhone Dev Team in dit nieuwsitem

Gabo's 3G Pack

De methode: Gabo’s Free3G Unlock.

maczalandia

Maczalandia, de blog van Gabriel Paderni.

Handleiding Gabo's Free 3G Pack

De Spaanse handleiding: al een paar dagen geleden geschreven.

Gabo's Free3G Unlock

Een screenshot van de methode.

Via: iPhone-ticker.de en ModMyi

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt
26 oktober 2009 om 0:58
Categorie
Jailbreak
64 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.