Fake Steve Jobs nog steeds niet ontmaskerd

Geruchtensite Valleywag denkt Fake Steve Jobs te hebben ontmaskerd: het zou gaan om Leander Kahney van Wired, maar Kahney ontkent.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

Fake Steve JobsNiet iedereen weet het, maar Steve Jobs heeft een eigen weblog op Blogger. Nou ja, het is niet de echte Steve Jobs, maar iemand die zich Fake Steve Jobs noemt en waarvan de identiteit tot nu toe onbekend is. Tot nu toe, want geruchtensite Valleywag beweert dat ze Fake Steve hebben ontmaskerd.

Valleywag is een geruchtensite voor Silicon Valley. Zij hebben drie aanwijzingen gevonden: de auteur moet Brits zijn, kent Apple en Steve Jobs zeer goed en werkt waarschijnlijk voor Wired, het bekende technologieblad. In de teksten worden veel Britse termen gebruikt, er zijn veel verwijzingen naar Wired.com, hoofdredacteur Evan Hansen weet wie het is maar mag het niet zeggen en de auteur blijkt erg goed in het hoofd van Jobs te kunnen kruipen.

Eerst dacht Valleywag dat het Dylan Tweney zou zijn: hij trad in dienst bij Wired op hetzelfde moment dat het online Steve Jobs-dagboek van start ging. Maar Dylan ontkende. Daarna wist Valleywag het zeker: het moest Leander Kahney zijn, managing editor bij Wired en auteur van de Mac-fansite Cult of Mac.

Helaas, ook Leander Kahney ontkent dat hij Fake Steve is. Volgens de weblog Apple 2.0 hebben twee andere bronnen bevestigd dat Kahney niet de man achter de Steve Jobs-weblog is.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 26 september 2014, 0:03
Categorie Providers

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.