Wordt T-Mobile de Europese iPhone operator?

Na Vodafone lijkt nu T-Mobile grootste kanshebber als mobiele operator voor de iPhone in Europa. Orange en O2 lijken buiten beeld geraakt.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

t-mobileT-Mobile zou wel eens de officiële mobiele operator voor de iPhone in Europa kunnen worden. Eerder werd Vodafone gezien als meest favoriete aanbieder voor Apple, maar nu lijkt T-Mobile die rol te hebben overgenomen. Er is nog wel een probleem: T-Mobile heeft in drie belangrijke landen geen eigen netwerk.

Ook O2 en Orange werden eerder genoemd als kanshebber. Over de afspraken die Apple met de mobiele operator over de iPhone maakt is nog niets bekend, maar het zou kunnen afwijken van de meerjarige exclusiviteit die in de VS met AT&T is afgesproken.

Onderzoeksleider Martin Gutberlet van Gartner is niet zo gelukkig met de keuze voor één operator. Eerder merkte hij al op dat een deal met Vodafone niet handig zou zijn, omdat Vodafone een eigen Live! Portal heeft, die niet goed aansluit op Apple’s iTunes. T-Mobile heeft hetzelfde probleem met de portal T-Zones. Volgens Gutberlet is het slimmer om in de gefragmenteerde Europese markt meer dan één operator te kiezen. T-Mobile is – in tegenstelling tot Vodafone – niet in alle Europese landen actief. Als Apple voor T-Mobile kiest vallen daarmee belangrijke landen als Frankrijk, Italië en Spanje buiten de boot. Dat kan natuurlijk niet.

In de VS is de situatie heel anders: daar zijn maar twee GSM-netwerken die in de hele VS actief zijn, dus met de keuze voor AT&T komt de iPhone binnen bereik van iedereen. T-Mobile zou in Europa de favoriet van Apple zijn omdat ze veel aandacht besteden aan muziek.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 2 november 2009, 1:56
Categorie Providers

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.