iOS 11 concept met muziek en geluid.

Nieuw iOS 11-concept laat vernieuwingen voor Siri, Dock en meer zien [video]

In een concept van iOS 11 zien we veel mogelijke verbeteringen, zoals een vernieuwde Siri, een donkere modus, meerdere gebruikers op de iPad en een aangepaste Foto-app. Welke van deze functies gaan we in iOS 11 zien?

iOS 11 concept met muziek en geluid.
Aanstaande maandag zal Apple iOS 11 onthullen tijdens haar jaarlijkse WWDC-keynote. Voor het zover is moeten we het met enkele geruchten en concepten doen en vandaag komt weer zo’n concept voorbij. In het concept is te zien hoe een nieuwe versie van Siri eruit ziet, wat Apple nog meer kan doen met notificaties, hoe de donkere modus eruit kan zien en hoe de Dock vernieuwd kan worden.

iOS 11 concept

Er zijn nog maar weinig geruchten verschenen over nieuwe functies in iOS 11. We weten dat de Muziek-app meer focus krijgt op videocontent, maar verder moeten we af gaan op wat vage geruchten en onze eigen wensen voor iOS 11. Concepten zoals die van vandaag geven echter wel een beeld wat Apple allemaal nog aan kan passen. In het concept is bijvoorbeeld te zien hoe Siri verwerkt is als een soort chat-app. Je kunt in het concept ook een foto naar Siri sturen, waarna de assistent ziet wat er op de foto staat en jou bijvoorbeeld meer vertelt over de locatie. Ook werkt Siri in het concept offline, bijvoorbeeld voor het bedienen van je muziek.

Het Dock is in het concept helemaal op de schop gegaan, waardoor hij meer werkt als op de Apple Watch. Dat betekent dat je hier mini-versies van je favoriete apps kunt benaderen. Apps in het Dock zijn daardoor een soort widget, maar dan met veel meer functies uit de volledige apps. Je kunt het Dock ook naar beneden vegen om een fullscreen weergave van je beginscherm te krijgen. Doordat het Dock te raadplegen is door omhoog te vegen, is het Bedieningspaneel verplaatst naar losse widgets in het widgetscherm.

iOS 11 concept met Siri die een foto herkent.

Camera-app en notificaties
De Camera-app is in het concept ook vernieuwd, waardoor je hem veel makkelijker met één hand kunt bedienen. Momenteel vind je allerlei instellingen in de Camera-app nu helemaal bovenaan het scherm, zoals het instellen van je flitser, filters en HDR. Dit kan soms onhandig zijn, zeker op grotere toestellen. In het concept zijn deze instellingen naar onderen verplaatst. Omdat niet alle knoppen tegelijkertijd op het scherm passen, zijn deze te benaderen door de instelling omhoog te schuiven. Voor het eerst kun je ook de video-instellingen wijzigen, zonder dat je naar de Instellingen-app hoeft te gaan.

Verder is in het concept te zien hoe de notificaties aangepast zijn, bijvoorbeeld met een eigen kleur voor de badges. Ook kun je ze snoozen, zodat je er later aan herinnerd wordt. Ook zien we een nieuw deelmenu, de donkere weergave en verbeterde functies voor de iPad, zodat je bijvoorbeeld meerdere gebruikers kunt instellen.

Meerdere gebruikers op de iPad in iOS 11 concept.

Of we één van deze functies uit het concept in iOS 11 gaan zien, weten we op maandag 5 juni tijdens de WWDC-keynote. Om 19:00 ‘s avonds presenteert Apple onder andere iOS 11. Diezelfde avond zal zeer waarschijnlijk de eerste beta voor ontwikkelaars beschikbaar zijn, waarna de publieke beta op een iets later moment volgt. De definitieve versie van iOS 11 komt in september beschikbaar.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt
2 juni 2017 om 10:24
Onderwerp
Categorie
iOS

iOS 11

Lees alles over iOS 11, de grote update die in september 2017 verscheen. Lees hier alles over de vernieuwingen, ontdek onze beste iOS 11 tips en krijg hulp als je problemen hebt bij de installatie. De opvolger is iOS 12 voor iPhone en iPad.

iOS 11
14 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.