dictionary-iphone-ipad

Engels woordenboek Dictionary.com voor iPhone verbeterd

De iPhone-woordenboeken Engels van Dictionary.com zijn verfraaid en hebben een schonere layout gekregen. Helaas is de vertaler nog altijd gebrekkig.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

Dictionary.com iPhone iPad appsDe bekende Engelse woordenboek-app Dictionary.com is verfraaid voor het aankomende school- en collegejaar. Zowel de gratis versie als de reclameloze Premium-variant kan je sneller doorzoeken en bedienen dan voorheen. De interface is ook onder handen genomen, met veel witruimte en tabbladen onderin waardoor je betekenissen makkelijk onderscheidt van synoniemen, praktijksituaties en de oorsprong van een woord.

Dictionary.com noemt de vernieuwing een ‘schonere, goed leesbare layout’, maar in de gratis versie komen de vernieuwingen niet echt tot zijn recht door de reclamebanner onderin beeld. In de betaalde applicatie staan de tabbladen helemaal onderin beeld en hebben de definities en synoniemen veel meer ruimte.

Dictionary hoofdmeny vertaalmachine Dictionary.com woord betekenis

De vertaalmachine die standaard in de Pro-versie zit, laat helaas nog steeds te wensen over. In verschillende tests van Nederlands naar Engels geeft Google Translate een stuk betrouwbaarder resultaat.

Dictionary.com is een uitgebreide woordenboek-app met meer dan 2.000.000 definities, synoniemen en antoniemen. Je kan het woordenboek daarnaast in zijn geheel downloaden om offline op zak te hebben. Ondanks dat de applicatie zo uitgebreid is, zijn er nog steeds allerlei in-app aankopen aanwezig waarmee je de app uitbreidt. Zo kan je schuttingtaal downloaden, zinnen waarin woorden worden toegepast, grammaticatips en een medisch en wetenschappelijk woordenboek. De prijzen liggen tussen de 89 cent en 1,79 euro, maar er zijn ook voordeelpakketten.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 8 augustus 2014, 20:44
Categorie Apps
Onderwerpen dictionary, vertalen, woordenboek

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.