Eenderde van iPhone-gebruikers denkt dat ze 4G gebruiken

Bij een Amerikaans onderzoek bleek dat 34% van de iPhone-bezitters al denkt dat ze een 4G-telefoon hebben. De invoering van 4G-netwerken zou wel eens omgeven kunnen zijn met verwarring en onbegrip.

4g networkMisschien had Apple de huidige iPhone niet zomaar ‘iPhone 4’ moeten noemen. Amerikanen zijn door de naamgeving in ieder geval in verwarring gebracht. Uit een onderzoek van Retrevo blijkt dat 34% van de iPhone-gebruikers denkt dat ze al 4G-technologie gebruiken op hun toestel. Het cijfer 4 geeft de iPhone-gebruikers misschien onterecht de indruk dat er sprake is van een 4G-telefoon. Bij de iPhone 3G en 3GS was het toestel immers wel genoemd naar de 3G-netwerktechnologie. Toch blijken veel BlackBerry- en Android-gebruikers aan hetzelfde kwaaltje te leiden. 24% van de BlackBerry-gebruikers denkt dat ze internetten op 4G-snelheden, maar fabrikant RIM heeft nog geen 4G-toestel op de markt gebracht.

Bij de Android-gebruikers is 29% ervan overtuigd dat ze al een 4G-telefoon hebben. Bij deze groep zullen de antwoorden meer overeenkomen met de werkelijkheid, want in de VS zijn de HTC EVO 4G en de Samsung Infuse 4G al op de markt gebracht. De verwarring is begrijpelijk: sommige operators gebruiken de term 4G voor HSPA+ netwerken, terwijl andere ermee bedoelen dat ze een LTE-netwerk hebben opgetuigd. De snelheden van deze netwerken verschillen. Apple zal bij de volgende generatie iPhone waarschijnlijk geen LTE ondersteunen, maar waarschijnlijk wel HSPA+. Het is alleen de vraag of de operators in Europa in dat geval ook over 4G spreken.

Onderstaande afbeelding laat zien welk percentage al denkt dat ze een 4G-telefoon bezitten:
retrevo 4g survey

Ondanks het hoge percentage mensen, dat denkt al over een 4G iPhone te beschikken, blijkt het uiteindelijk voor een grote groep ook niet zoveel uit te maken. 40% van de huidige iPhone-bezitters gaat de volgende generatie iPhone kopen, ongeacht of het toestel 4G ondersteunt.

Retrevo concludeert: de invoering van 4G-netwerken zou wel eens omgeven kunnen zijn door verwarring en scepsis. Wie meer wil weten leest: ‘Confusion and Skepticism May Impede 4G Adoption‘.

retrevo interesse kopen

retrevo iphone 4g

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 12 juli 2011, 22:52
Categorie Achtergrond

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.