Duur en nutteloos: I Am Rich (€799)

De applicatie I Am Rich kost €799 in de App Store en doet helemaal niets. Het is de zoveelste marketingtruc van een ontwikkelaar om aandacht te trekken.

I Am RichWe hebben nog getwijfeld of we hier aandacht aan zouden besteden, omdat het gewoon te dom voor woorden is: de applicatie I Am Rich. Een applicatie van €799 waarmee je helemaal NIETS kunt doen. De applicatie krijgt al genoeg aandacht en dat is waarschijnlijk ook waar het ontwikkelaar Armin Heinrich om te doen is. Hij schrijft immers: “Als dit te duur voor je is, kijk dan eens naar mijn andere applicaties – die zijn heel wat goedkoper”. De enige andere applicatie is een rekenmachine met de naam Calc Pro (koop het niet!).


Maar tipgever Jobojonas heeft misschien toch een punt als hij schrijft: “I Am Rich moet waarschijnlijk de domste app ooit zijn. Plaats a.u.b. een waarschuwing, want stel dat iemand dit per ongeluk koop. Weg, 800 euro.”

OK, kan gebeuren als je het extra pop-upscherm met de waarschuwing of je echt de applicatie wilt kopen, hebt uitgeschakeld. Het enige wat I Am Rich overigens doet, is het tonen van een rood icoontje op je scherm, om anderen te laten zien dat jij dit wél kunt betalen. De ontwikkelaar zegt: “It’s a work of art with no hidden function at all”. OK, kunnen we nu weer verder gaan met interessante applicaties, of meteen het hele lijstje even doornemen?

Ook zinloos:

En zo kunnen we nog wel even doorgaan.
Tip van Jobojonas en Ruud, toch bedankt!

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt
6 augustus 2008 om 16:28
Categorie
Achtergrond
40 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.