Duitse iPhone op 9 november voor 399 euro

T-Mobile heeft de Duitse iPhone aangekondigd. De telefoon gaat 399 euro kosten en is vanaf 9 november verkrijgbaar. De operator heeft al 90 procent EDGE-dekking in Duitsland.

T-Mobile aankondiging iPhoneT-Mobile geeft op dit moment in Berlijn een persconferentie en heeft daarbij de Duitse iPhone aangekondigd. De telefoon gaat 399 euro kosten en is vanaf 9 november te koop. T-Mobile heeft al 90% EDGE-dekking in Duitsland en heeft daarnaast 20.000 T-Online HotSpots. Naast Steve Jobs is ook Philip Schiller, Senior Vice President of Worldwide Product Marketing van Apple aanwezig in Berlijn.

Op de persconferentie worden Duitse iPhone advertentiespotjes getoond, net zoals gisteren bij de Britse lancering werd gedaan. De spotjes zijn Duits en niet nagesynchroniseerd, zoals de Duitsers gewend zijn. Over de tarieven is nog niets verteld, ook is nog steeds onduidelijk of iPhone-kopers onbeperkt gebruik kunnen maken van HotSpots. De Duitse iPhone is voorzien van een simlock. In de Q&A na afloop van de eigenlijke presentatie wordt de vraag gesteld of er GPS in de iPhone zit – natuurlijk niet, is het antwoord. De chip is te groot, maar het kan eventueel ooit gerealiseerd worden als de chips compacter zijn. Opnieuw komt een vraag over 3G aan de orde, met hetzelfde antwoord als gisteren: geen 3G omdat het teveel energie kost.

T-Mobile gaat bij de Duitse iPhone geen eigen branding doorvoeren. Er komt dus geen T-Mobile-merkje op het toestel en er komt ook geen knalroze thema, zoals bij T-Mobile-toestellen gangbaar is. De iPhone is bij onze oosterburen straks alleen te koop in telefoonwinkels van T-Mobile zelf en eventueel ook in de online Apple Store.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 19 september 2007, 12:41
Categorie Round-up
Onderwerp t-mobile

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.