driftback-iphone-ipad

Haal herinneringen op met Driftback voor iPhone

Driftback voor iPhone is een nieuwe app, waarmee je herinneringen kunt terughalen. Driftback toont foto's, teksten en locaties van Facebook, Foursquare en meer.

Driftback is een nieuw verschenen app waarmee je herinneringen kunt terughalen aan de hand van foto’s. De vergelijking met TimeHop ligt voor de hand: die app toont je elke dag een foto of sociaal mediabericht van 1 tot 3 jaar geleden. Driftback pakt dat anders aan: hier krijg je willekeurige foto’s te zien. Je hoeft dus ook niet elke dag te kijken, maar opent de app op momenten dat je even wilt terugdenken aan vroeger. De app haalt de herinneringen uit je fotobibliotheek en je agenda. Naar wens kun je er tweets met foto’s, Instagram-foto’s of Facebook-statusupdates aan toevoegen. Foursquare check-ins kan Driftback ook tonen, al is het de vraag hoe lang dat sociale netwerk nog blijft bestaan. Er is veel kritiek nu de belangrijkste functie (inchecken op locaties) is verhuisd naar een aparte app (Swarm).

driftback-iphone-ipad

Driftback levert dus een combinatie van tekst, foto’s en locaties, op een leuke manier. Je ziet bij elke herinnering een datum en een icoontje wanneer en waar het moment heeft plaatsgevonden. Alsof je door een schoenendoos met herinneringen bladert, waarvan je de foto’s nog niet hebt ingeplakt. Ze verschijnen schermvullend op je iPhone en je kunt er met swipe-bewegingen doorheen bladeren. Zie je iets leuks dat je wilt delen met anderen, dan kan dat. Je kunt de app ook als een diashow instellen, waarbij je alleen nog maar achterover hoeft te leunen en de gebeurtenissen voorbij ziet trekken.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 2 augustus 2014, 11:52
Categorie Apps

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.