CTRL+Console: iPad gebruiken bij videobewerken op pc of Mac

De iOS-app CTRL+Console is een alternatief op het toetsenbord tijdens het bewerken van video met Final Cut Pro of Adobe Premiere.

Ctrl+ConsoleCTRL+Console is een app die het mogelijk maakt om je iPad als extra hulpmiddel te gebruiken bij het bewerken van video’s. De app heeft een aantal knoppen en schuifbalken, die de sneltoetsen op je keyboard vervangen. Dit zorgt ervoor dat je niet langer bepaalde shortcuts op je toetsenbord hoeft te gebruiken. CTRL+Console maakt ook gebruik van een speciale draaicirkel, waarmee je volgens de ontwikkelaar met precisie kunt terugspoelen in getoonde video’s op je pc of Mac. De app is op het moment nog niet beschikbaar: de maker hoopt eerst geld in te zamelen via Kickstarter.

De app communiceert met een computer via je Wi-Fi-verbinding, waardoor commando’s gemaakt in de app worden doorgevoerd in Adobe Premiere of Final Cut Pro. De draaiknop in het midden van de app kun je met je vinger vasthouden, waarna je hem kunt ronddraaien. Hoe sneller je hem draait, hoe sneller de video op het scherm afspeelt of terugspoelt. Hierdoor kun je hele kleine bewegingen maken om frame voor frame door een video te bewegen. Dit is een alternatief op bijvoorbeeld de pijltjestoetsen van je computer, waarmee je tussen frames kunt springen. Knoppen om bijvoorbeeld af te spelen, vooruit te spoelen of een handeling ongedaan te maken staan ook op het scherm.

Doneer je op Kickstarter 5 dollar aan het project, dan belooft de ontwikkelaar je een versimpelde iPhone-versie van de app cadeau te doen als het minimumbedrag van 35.000 dollar wordt ingezameld. Doneer je 35 dollar, dan krijg je de volledige versie voor de iPad. Behaalt het project niet zijn minimumbedrag, dan wordt er ook geen geld van je creditcard gehaald. Het project heeft nog een maand te gaan, met op het moment van schrijven ongeveer 4.000 dollar op zak.

Tipgever: Roy

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 29 oktober 2012, 19:08
Categorie Apps

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.