Apple-patent: iPhone voor kleine aankopen

Een nieuw Apple-patent wekt de indruk dat het bedrijf werkt aan een transactiesysteem voor kleine aankopen. Daarmee zou je koffie en broodjes kunnen bestellen voordat je in de winkel bent.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

StarbucksEen nieuwe patentaanvraag wekt de suggestie dat Apple van plan is om een draadloos transactiesysteem voor apparaten zoals de iPhone en iPod touch te ontwikkelen. Daarmee zou je snel koffie, broodjes en andere kleine producten kunnen bestellen vanaf je mobiele apparaat, nog voordat je in de winkel arriveert. Je ontvangt ook een notificatie wanneer je bestelling klaar is. Volgens het patent is het doel om de “vervelende wachttijd in een lange rij” te voorkomen. Het patent zou bedoeld kunnen zijn om de samenwerking met Starbucks verder uit te breiden.

Dat is althans wat Forbes denkt, maar het is ook mogelijk dat Apple het idee algemeen wil inzetten, bijvoorbeeld bij pizza- en hamburgerketens. De applicatie in patentnummer #20070291710 kan voorkeuren en favoriete bestellingen onthouden. Apple zou met dit patent kunnen opschuiven van een verkoper van muziek, ringtones en films naar een tussenpersoon voor fysieke producten. Bij Starbucks is het al mogelijk om muziek die in het koffiecafé wordt afgespeeld meteen te bestellen. December is een interessante maand wat Apple-patenten betreft: er werden 12 patenten aangevraagd in december en 8 toegewezen, waardoor we enigszins idee krijgen welke plannen het bedrijf heeft.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 28 december 2007, 16:40
Categorie iDevices

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.