Comex belooft untethered jailbreak iOS 4.2.1 voor kerst (jailbreak)

Comex heeft aangegeven dat er voor kerst een untethered jailbreak van iOS 4.2.1 zal volgen. Voor de methode heb je waarschijnlijk de unieke handtekening van iOS 3.2.2 of 4.1 nodig.

Cydia - unieke handtekening iOS 4.1Op woensdag kon je bij ons lezen dat het iPhone Dev Team een (alternatieve) methode heeft ontwikkeld waardoor alle iPhones, iPod touch, iPads en de 2e generatie Apple TV untethered te jailbreaken zullen zijn op iOS 4.2.1. Het iPhone Dev Team zal deze methode naar verwachting achter de hand houden, totdat duidelijk is of een methode die door Comex wordt ontwikkeld de voorkeur verdient. Over een tijdslijn voor een universele jailbreak van iOS 4.2.1 was tot voor kort weinig bekend, maar in een recente tweet heeft Comex aangegeven dat zijn methode voor kerst een untethered jailbreak van iOS 4.2.1 op zou moeten leveren.

Bevestiging Comex
Zowel de methode van het iPhone Dev Team als die van Comex zullen vermoedelijk gebruik maken van de zogenaamde kernel uit een eerdere firmware. Voor de methode van het iPhone Dev Team heb je daarom ook de unieke handtekening (SHSH-gegevens) van iOS 4.2beta3 nodig en voor de methode van Comex vermoedelijk die van iOS 3.2.2 (iPad) of iOS 4.1. Om deze handtekening te bemachtigen heb je géén jailbreak nodig, maar deze handtekeningen zijn alleen te verkrijgen zo lang de firmwares door Apple gesigneerd worden (in principe wordt altijd alleen de laatste firmwareversie gesigneerd).

Unieke handtekening opslaan via Cydia Als je ooit je unieke handtekening via Cydia op hebt geslagen, zullen alle latere handtekeningen automatisch door Cydia verkregen zijn. Het opslaan van een handtekening via Cydia kan door middel van de Make my life easier-optie of met de standaard instellingen van TinyUmbrella (waarmee je de handtekeningen die in Cydia staan ook lokaal op kunt slaan). De maker van TinyUmbrella heeft aangekondigd te werken aan een nieuwe jailbreaktool, die het mogelijk zou moeten maken om te herstellen met een firmware zonder tussenkomst van iTunes.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 11 december 2010, 12:57
Categorie Jailbreak
Onderwerpen ios 3, jailbreak, untethered

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.