CNET: ‘De iPhone is de slechtste telefoon’

CNET UK vindt de iPhone de slechtste telefoon. De applicaties en het touchscreen zijn prachtig, maar als je ermee gaat bellen loop je tegen allerlei problemen aan, zoals een matige batterij, slechte dekking, te zwakke speaker en een verhitte wang.

iphone slechtste telefoonOp iPhoneclub zie je regelmatig onderzoeken voorbij komen waarin de iPhone alwéér als best gewaardeerde telefoon uit de bus komt. Toch bestaat de wereld niet alleen uit iPhone-bewonderaars en tevreden gebruikers. Er zijn ook mensen die de hype maar niets vinden en liever blijven hangen bij hun Nokia of Sony Ericsson. CNET UK leek het wel eens een leuk idee om een provocerend artikel te schrijven, waarin ze juist het slechtste in de iPhone naar boven halen. De helft van de CNET-redactie gebruikt een iPhone, het is de hoogst gewaardeerde telefoon in CNET’s ranglijsten en het is dé touchscreen-telefoon die de app-revolutie veroorzaakte. Maar als telefoon om mee te bellen is de iPhone drie keer niks. De website wil dit aantonen op vijf punten: van belkwaliteit tot batterijduur.


CNET begint met het argument dat de spraakkwaliteit slecht is: door de kleine speaker kun je gesprekken aan de andere kant van de lijn moeilijk verstaan. En bellen met de meegeleerde headset is niet veel beter: een zwak geluid, slechte kwaliteit en geen geluidsisolerende rubbertjes aan het einde. Klacht nummer 2 is het probleem van wegvallende gesprekken en gaten in de 3G-dekking. Dat laatste lijkt meer een probleem van de mobiele operator (O2), maar CNET beweert dat uit hun testen blijkt dat de iPhone in plaatsen met matige dekking slechter presteert dan andere telefoons.

worst phone everProbleem 3 is dat je geen telefoongesprekken kunt opnemen als de iPhone geen belgeluid laat horen. En de meegeleverde ringtones zijn meer slaapliedjes, die je niet hoort wanneer de iPhone in een rugzak zit. Probleem 4 is de hitte die de iPhone uitstraalt als je het ding tegen je hoofd houdt om te bellen. En tenslotte probleem 5: de matige batterijduur. Als je een weekend wil doorkomen moet je 3G, GPS en Wi-Fi uitschakelen, maar dat zijn nou net de sterke punten van de iPhone!

Toch is het gek dat de iPhone nog steeds zo populair is. CNET denkt dat het komt omdat de iPhone gewoon de beste handheld-computer op de markt is. Als telefoon is het misschien niet veel, maar het is een genot om muziek en video’s af te spelen en applicaties te installeren waarmee je je iPhone transformeert tot een fotobewerkingstool of een gitaar. Het touchscreen en de gebruikersinterface zijn ook stukken beter dan de concurrentie. Toch maar blijven gebruiken dus, alleen liever niet als telefoon. Vreemd genoeg raadt CNET niet aan om dan maar een iPod touch te kopen.

Via: CNET UK

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt
4 november 2009 om 11:05
Onderwerp
Categorie
iDevices
66 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.