Bug in Safari op de iPhone leidt tot eindeloos downloaden

Een nieuw ontdekte bug in Safari zorgt ervoor dat je iPhone eindeloos blijft downloaden, zelfs wanneer je de browser verlaat. Dat komt omdat Safari als één van de weinige applicaties op de iPhone gewoon als achtergrondproces actief blijft.

keri webcamiPhone-bezitters met een beperkte databundel moeten beducht zijn op een nieuw ontdekte bug in Safari. Een Estlandse website heeft namelijk ontdekt, dat websites met een zogenaamde Motion JPEG op de achtergrond blijven draaien, ook wanneer je de Safari-browser verlaat. Motion JPEG wordt onder andere gebruikt voor live feeds en webcams. Heb je naar zo’n website gekeken en sluit je Safari af, dan blijft de browser nog steeds als achtergrondproces actief.

De videostream blijft ook gewoon doorlopen, ook als je intussen naar een ander tabblad bent gegaan of een andere applicatie hebt gestart. Je merkt als gebruiker niet dat er nog een videostream actief is.

De ontdekkers van de bug zeggen dat ze in een uurtje tijd 740 megabytes hebben verstookt. Hoewel het niet meteen kosten met zich meebrengt als je een onbeperkte databundel hebt, is het toch vervelend dat het downloaden van andere webpagina’s en nieuwe applicaties opeens een stuk trager gaat. Als je in Estland geen databundel had afgesloten, had zo’n sessie van 740 MB je maar liefst $3.000 gekost. De bug werkt via GPRS/3G en Wi-Fi en is maar op één manier te stoppen: je iPhone volledig rebooten, zodat de webpagina niet meer op de achtergrond actief is.

Zelf proberen? Deze webcam op Keri Island maakt gebruik van Motion JPEG.

Meer info: Apple.spot.ee
Via: MobileCrunch

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 4 november 2009, 11:04
Categorie Achtergrond

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.