Citaten van de grootste iPhone-sceptici op een rijtje

Na de laatste kwartaalcijfers van Apple, waaruit bleek dat ze hun doel van 10 miljoen iPhones in 2008 reeds gehaald hebben, kijken we terug op citaten van sceptici die van tevoren de kracht van de iPhone totaal verkeerd ingeschat hebben.
Maarten ter Horst - · Laatst bijgewerkt:

Steve Ballmer“Ik ben er sterk van overtuigd dat na een aanvankelijke uitzinnige publiciteit en verkopen aan early adopters, de iPhone niet spectaculair goed zal verkopen… de iPhone zou goed Apples volgende Newton kunnen worden”, aldus David Haskin in Computerworld, begin 2007. Na alle positieve berichtgeving over de verkoopcijfers van de iPhone, is het altijd leuk om eens terug te kijken naar citaten van sceptici die de potentie van het apparaat aanvankelijk schromelijk onderschatten. Nu de 10 miljoenste iPhone inmiddels is verkocht, heeft MacDailyNews hier vorige week een interessante lijst van gemaakt.

“How do you deal with that?” werd er in mei 2007 aan de toenmailge CEO van Motorola Ed Zander gevraagd over de iPhone, waarop hij reageerde: “How do they deal with us?”

Nog een voorbeeld van de bekende Apple-scepticus John C. Dvorak:

“Apple zou de stekker uit de iPhone moeten trekken… Wat Apple hier riskeert is zijn reputatie als een cool bedrijf dat niets fout kan doen. (…) You’re not going to like what you’ll see.”

Deze komt van een blog-post van januari 2007 van Richard Sprague, senior marketing director bij Microsoft:

“Ik kan niet geloven dat er zo’n hype wordt gemaakt van de iPhone. Ik kan me niet voorstellen wie zo’n ding wil (afgezien van de religieuze aanhangers)… Dus let op mijn woorden en kom over twee jaar terug om het resultaat van mijn voorspelling te zien: ik voorspel dat ze niet in de buurt komen van de 10 miljoen die Jobs voorspeld heeft voor 2008.”

Interessant is ook Sprague’s reactie die een paar dagen geleden op zijn blog hierover verscheen.

Een echte klassieker is natuurlijk het filmpje waarin aan Steve Ballmer, de baas van Microsoft, wordt gevraagd wat hij van de iPhone verwacht. Niet veel, zo blijkt. Dit is te bekijken op YouTube. Ook Ed Colligan, de CEO van Palm, was niet zo bang voor Apple:

“Wij hebben hier jarenlang geworsteld en veel geleerd voordat we door kregen hoe je een goede telefoon maakt. PC guys kunnen dit niet zomaar meteen. Ze kunnen niet gewoon komen binnenwandelen.”

Lees voor nog meer citaten de post op MacDailyNews.

Via: MacDailyNews
Tip ingezonden door 4saus.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 26 oktober 2008, 18:53
Categorie iDevices

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.