China vraagt VS om soepel piraterijbeleid

De Chinese vide-premier Wu Yi dreigt met een samenwerkingsboycot als de VS niet stopt met klagen over piraterij, namaak en copyright-overtredingen.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

00003781.jpgDe Chinese vice-premier Wu Yi vraagt aan de VS om wat terughoudender te zijn bij klachten over piraterij en kloongedrag. Maar ze had vast het nieuwe productontwerp van de Meizu miniOne nog niet gezien. De Amerikanen moeten minder snel naar de Wereldhandelsorganisatie WTO stappen, anders zou de samenwerking wel eens in gevaar kunnen komen. Oeps… geen laagbetaald werk uit China meer betekent: geen goedkope camera’s, geen breedbeeldtelevisies en… geen iPhone.

Eerder deze maand dienden de Verenigde Staten twee klachten in bij de World Trade Organization. Enerzijds omdat Beijing te weinig zou doen aan illegale muziek- en filmkopieën, anderzijds omdat de Chinezen beperkingen stellen op import van entertainment, waardoor ze handelsregels overtreden. Maar China is niet blij: volgens Wu zien de VS de gigantische maatregelen die China al heeft gemaakt, over het hoofd. In plaats van een dialoog ontstaat er nu een beschuldigend sfeertje. Volgens Wu is het niet eerder voorgekomen dat een WTO-lid twee klachten indient tegen een ander land. Het zal de samenwerking alleen maar schade doen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 4 februari 2013, 16:27
Categorie iDevices
Onderwerp china

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.