Vraag naar iPhone gaat aanbod overtreffen

De vraag naar de iPhone gaat het aanbod ruimschoots overtreffen: een onderzoeksbureau kwam erachter dat er wachtlijsten met wel duizenden namen zijn en dat fabrikant HonHai achter ligt op schema.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

wachtlijstDe iPhone dreigt de gameconsole Nintendo Wii achterna te gaan. Mensen die de iPhone straks willen kopen zouden wel eens weken of zelfs maanden moeten wachten. Volgens een recent onderzoek van Channel Checkers zal de vraag het aanbod meermaals overtreffen. Channel Checker sprak met 36 AT&T-telefoonwinkels en kwam erachter dat 64% procent daarvan al een wachtlijst heeft van gemiddeld 25 personen. Maar er zijn ook uitschieters: in New York is een winkel met 1.979 mensen op de wachtlijst.

Die enorme lijst is niet meegenomen bij het berekenen van een gemiddelde. Een andere winkel zei dat ze geen getal konden geven, omdat het in de duizenden loopt. Hetzelfde geldt bij nog een andere winkel, waarvan het aantal mensen op de wachtlijst excessief en daardoor ook ontelbaar is. Onderzoeksbureau Channel Checkers achterhaalde ook nog dat de productiefirma HonHai problemen heeft om genoeg iPhones te produceren en achterloopt op schema. De aanvankelijke 12 miljoen iPhones die bij de lancering beschikbaar zouden zijn, worden waarschijnlijk niet gehaald.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 4 februari 2013, 15:48
Categorie Providers
Onderwerp onderzoek

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.