Bulli: nieuw Volkswagenbusje standaard voorzien van iPad-houder

Volkswagen heeft een concept car ontwikkeld op basis van de VW Bus. Er zit een iPad-houder op het dashboard, waarmee je het entertainment-systeem bedient.

vw-bulliBij Volkswagenbusjes denk je al snel aan retro-exemplaren uit de jaren zeventig. Maar op de autoshow in Genève laat Volkswagen een up-to-date exemplaar zien, met ingebouwde iPad-houder. De iPad blijkt ideaal als bedieningspaneel voor de autoradio en andere elektronische systemen aan boord. De VW Bus is terug, maar dan wel als elektrisch voertuig en met een nieuwe naam: Bulli. Het gaat om een concept car, die net als het origineel uit 1950 een lange zitbank voorin heeft, zodat je lekker veel vrienden kunt meenemen.


De nieuwe VW Bus heeft een tweekleurig uiterlijk en een groot VW-logo op de voorzijde. Het is niet meer bedoeld als busje, maar als 4-deurs stadsauto met 85-kilowatt elektrische motor van 113 pk en een maximale reisafstand van 185,4 km per laadbeurt. Je rijdt er tweemaal zo snel mee weg als z’n legendarische voorganger (0 tot 100 km/uur in 11 seconden) naar een uiteindelijke topsnelheid van 140 kilometer per uur. Het gaat om een concept car, maar VW zegt dat in het motorgedeelte prima een 1.0 tot 1.4 liter benzine- of dieselmotor te plaatsen is. Het is dus best mogelijk dat de Bulli ooit gewoon door de straten rijdt. Bij de New Beetle gebeurde dat ook: begin jaren 90 was het een concept car op autoshows en een paar jaar later rolde de nieuwe Kever van de productieband.

bulli_ipad

Waar het ons bij de Bulli vooral om gaat, is de iPad op het dashboard. Volkswagen heeft een houder gemaakt die in alle richtingen te draaien is, dus zowel richting bestuurder als naar de passagiers. De iPad is bedoeld om het mediacenter te bedienen, een geluidssysteem dat door gitaarfabrikant Fender is ontwikkeld. Je kunt de iPad ook uit de houder halen om op de achterbank te kijken wat er op het dashboard van de auto te zien is, zoals snelheidsmeter en trip computer. Ook navigatiesysteem en telefoon zijn vanaf de iPad te gebruiken. AutoSpies maakte een serie foto’s van de Bulli op de Geneva Motor Show. Tijdens de preview die Volkswagen op de autoshow gaf, trok de Bulli de meeste aandacht.

bulli_bike

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt
5 maart 2011 om 13:24
Categorie
Accessoires
7 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.